logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka i wgrać język polski na Motorola L6i bez dodatkowego klucza?

Piotr735 29 Gru 2006 12:02 11111 44
Najlepsze odpowiedzi

Czy da się zdjąć simlocka i wgrać polski język do Motoroli L6i przy użyciu Smart-Clipa bez dodatkowego klucza?

Tak, ale tylko dla zwykłej L6i: simlock da się zdjąć, zwykle po test poincie, a na początku obsługiwane były głównie wersje softu v12; przy wyższych wersjach potrzebne były logi [#3382253][#3382269] Oficjalnego polskiego języka wtedy jeszcze nie było, więc na starcie trzeba było czekać na update lub korzystać z później dostępnych flashy [#3382253][#3747950] Trzeba uważać, żeby nie pomylić L6i z L6i-mode/iTunes, bo to inny telefon/Mitsubishi i do niego rozwiązania były inne, a Victor nie był właściwym narzędziem [#3382512][#3382652][#3382720] Później pojawiły się informacje, że dla zwykłej L6i simlock i język można już robić bez problemów po TP [#3747950]
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA
  • #1 3382133
    Piotr735
    Poziom 12  
    Witam! Mam taką motorolke l6i i smart clipa orginał. Czy da się tym urządzeniem ściągnąć simloka i wgrać język polski? Nie mam tego dodatkowego klucza do clipa.
  • REKLAMA
  • #2 3382253
    Legion
    Poziom 11  
    Oficjalnie nie ma jeszcze polskiego do tej Motoroli ;) A simlock powinine bez problemu pojsc. Ale chyba tylko po testpoincie ;)
  • #3 3382269
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    simlock do wersj softu 12 zrobisz darmowka, powyzej musisz kupic logi, natomiast PL na dzien dzisiejszy victor robi
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3382500
    syckoketrzyn
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    tonk napisał:
    simlock do wersj softu 12 zrobisz darmowka, powyzej musisz kupic logi, natomiast PL na dzien dzisiejszy victor robi
    pozdrawiam
    ]

Kolego a robiłeś juz polaka victorem. Jeśli tak to opisz jak se poradziłeś z komunikacją (jak victor wykrył słuchawkę?) na supporcie paczki są ale...
  • #5 3382512
    Legion
    Poziom 11  
    tonk napisał:
    pozdrawiam

Nie zrobisz Victorem ! Nie wprowadzaj ludzi w blad...
  • #6 3382652
    hard
    Poziom 24  
    Ocena: 18
    Panowie o czym wy gadacie .
    Motorole L6i zrobić Smart-Clipem czy Victorem ?
    Komu się taka sztuka udała ? :D

L6i to jest zupełnie co innego jak L6
  • REKLAMA
  • #7 3382720
    syckoketrzyn
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    L6i to mitsubishi. Lok idzie kodem Karwos np robi ale co do flashowania nie wiem jak ze s-clipem ale Viktor nie robi,chociaż ma flashe na supporcie nie wiadomo po co.
  • #8 3385714
    PETERBB
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    motek l6 sa 3 rodzaje :
    1 - l6
    2 - l6i
    3 - l6i-mode ala mitsubishi
  • REKLAMA
  • #9 3385823
    hard
    Poziom 24  
    hard napisał:

Jeszcze 2 dni temu pisałem że nie da rady zrobic L6i naSmart-Clipie a
    tu niespodzianka od SC-Teamu na Nowy Rok :D:D:D
  • #10 3389753
    karwos
    Poziom 18  
    hard napisał:
    hard napisał:

Jeszcze 2 dni temu pisałem że nie da rady zrobic L6i naSmart-Clipie a
    tu niespodzianka od SC-Teamu na Nowy Rok :D:D:D

v13 - czyta krzaczki ;)

Dodano po 16 [sekundy]:

PETERBB napisał:
    motek l6 sa 3 rodzaje :
    1 - l6
    2 - l6i
    3 - l6i-mode ala mitsubishi

dokladnie, z dopiskiem ze w punkcie 2 chodzi o l6 i-tunes
  • #11 3390309
    gsm-sklep
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    Co do Smarta to :
    Niespodzianka jest taka ze robi na dzisiaj to co free soft
    Ale pierwsze koty za ploty !!! :)
    Poprawia to napewno lada moment
    Bo na dzisiaj krzaczory jakies czyta i to tyle :)

Przetestowalem ... :(
  • #12 3391316
    isek
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Wczoraj SMart- Clip wypuścił aktualizacje do L6i i L7i.
  • #13 3391323
    gsm-sklep
    GSM Product Supporter
    Wlasnie próbowalem odblokowac taki telefon Smartem
    mam 3 do testów
    Odczytuje jakies znaki malo koordynowane
    mam V 13 i V12 tych motoroli
    Z tego co wiem maja to porpawic w nastepnym roku :)

Wszystkie najlepszego na 2007 Rok
  • #14 3393560
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    tonk napisał:
    pozdrawiam

Gdzie znajdę ta darmówkę ?
  • #15 3395488
    gsm-sklep
    GSM Product Supporter
    sa posty na forum
    sa linki na tym forum
    jest wyszukiwarka
  • #16 3397204
    emwu
    Poziom 24  
    Ocena: 2
    @ Astel, nie ma z tym problemów wiekszch. Logi można kupić wiadomo u kogo, gdzie i za ile ;) VxxE12 ładnie idzie, ale jak wiadomo to jest hash-id, ale niech ludzie próbują. Tylko + dla Ciebie skoro chyba tylko Wasz SW robi direct...

Co do Polaka do i-Mode... tutaj sprawa się komplikuje, nie jest już takie hop jak w wypadku LG 3G oraz Samsung 3G. IPLT da sie flashować, wtajemniczeni nawet mają w posiadaniu odpowiednie flashe.

Szczerze, powiem tak, jak ktoś wypuści przede mną PL flash i flashera do L6i i L7i i-Mode, to ja wypuszczam mój za free (jak ukończe prace).
  • #17 3398953
    alex1205
    Poziom 18  
    polaka widzialem na victorze ale nei maja sterow :> stery mozna pobrac z najnowszej wersji smart clipa :> sam nie testowalem (nie mam takiego modelu pod reka) pisze tylko tak dla informacji
  • #18 3398990
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 34
    panowie nie mylcie motoroli L6i z L6i- tunes bo to 2 rozne telefony w jednym plyta Motoroli a drugi produkt Mitsubishi

co do smart moto dolozyli narazie zwyklego redera ten co jest w sieci za free takze zostaja wam v 12 i to nie wszytkie a o zablokowanych licznikach i v 13 mozecie zapomniec trzeba czekac do nastepnej aktualizacji ;)

@emwu sprawdzi pierwsze tego fleszera ;) ;) bo naprawde twoja praca pojdzie na marne mozesz sie zdziwic
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl
  • #19 3400275
    krys67
    Poziom 16  
    Multibox też dodał obsługę L6i niestety do wersji 12.
  • #20 3400299
    gsm-sklep
    GSM Product Supporter
    "fajny" Update !!
    :)
    skoro free jest ...
  • #21 3401413
    krys67
    Poziom 16  
    Dziś smart-clip zrobił update i podobno ma robić wersję 13.
  • #22 3401561
    rgsm
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Robi bez problemu v13. Dziś testowałem Motorole L7i-mode, poszło bez najmniejszych problemów :).
  • #23 3402121
    karwos
    Poziom 18  
    emwu napisał:
    @ Astel, nie ma z tym problemów wiekszch. Logi można kupić wiadomo u kogo, gdzie i za ile ;) VxxE12 ładnie idzie, ale jak wiadomo to jest hash-id, ale niech ludzie próbują. Tylko + dla Ciebie skoro chyba tylko Wasz SW robi direct...

Co do Polaka do i-Mode... tutaj sprawa się komplikuje, nie jest już takie hop jak w wypadku LG 3G oraz Samsung 3G. IPLT da sie flashować, wtajemniczeni nawet mają w posiadaniu odpowiednie flashe.

Szczerze, powiem tak, jak ktoś wypuści przede mną PL flash i flashera do L6i i L7i i-Mode, to ja wypuszczam mój za free (jak ukończe prace).

Syndrom Dejana ;)
  • #24 3411651
    anaa
    Poziom 1  
    jezu nic nie rozumiem xD prosze napiszcie mi po polsku czy da sie ściągnąc simlocka z motoroli L6i-mode???? i ile to moze kosztowac? i czy da się wgrac polskie menu???
  • #25 3411679
    hard
    Poziom 24  
    anaa napisał:
    jezu nic nie rozumiem xD prosze napiszcie mi po polsku czy da sie ściągnąc simlocka z motoroli L6i-mode???? i ile to moze kosztowac? i czy da się wgrac polskie menu???

Simlock sciągniesz w każdym lepszym serwisie/komisie za ok 40-50zł a na język polski trzeba jeszcze poczekać .Jak wyżej można wyczytać to niektóre osoby wzięły się za tłumaczenie bo oryginalnego flesza z polakiem nie ma.
    Jak wyjdzie to też pewnie wgranie bedzie kosztowało ok 50zł jak nie wiecej
  • #26 3582120
    bialyziom
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Witam no i jak ruszylo sie cos z polakiem do l6i-mode??? Ma wlasnie sztuke simlock poszedl bez problemu. Napisz jakies info co w z tym pl. pozdrawiam
  • #27 3582245
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Nie ma polaka.
    pozdr
  • #28 3587405
    sony5429
    Poziom 15  
    a co sie stalo z updatem 2,18 do SC ?
    niema juz w nim Imode unlock
    ktos cos wie?

Pozdr
  • #29 3587783
    emwu
    Poziom 24  
    karwos napisał:
    emwu napisał:

Syndrom Dejana ;)

Uczę się od najlepszych :P
  • #30 3589512
    krys67
    Poziom 16  
    I-mode uaktywnia się dopiero jak u góry po lewej wybierzesz port com.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości zdjęcia simlocka oraz wgrania polskiego języka do telefonu Motorola L6i bez posiadania dodatkowego klucza do urządzenia Smart-Clip. Oficjalnie polski język dla tego modelu nie jest jeszcze dostępny, choć trwają prace nad jego przygotowaniem i tłumaczeniem. Simlock można zdjąć, jednak metody różnią się w zależności od wersji oprogramowania telefonu: do wersji 12 możliwe jest darmowe odblokowanie po testpoincie (TP), natomiast wyższe wersje wymagają zakupu logów lub użycia kodów, np. u serwisu Karwos. Smart-Clip w wersjach 12 i 13 częściowo obsługuje L6i, ale z problemami w odczycie i flashowaniu, szczególnie dla wersji i-mode (Mitsubishi). Inne narzędzia, takie jak Victor czy Multibox, mają ograniczoną lub brak wsparcia dla tego modelu. Użytkownicy zgłaszają, że simlock można zdjąć w serwisach za około 40-50 zł, natomiast wgranie polskiego menu będzie możliwe dopiero po udostępnieniu oficjalnego flasza, co może wiązać się z dodatkowymi kosztami. Wersja L6i-mode różni się od zwykłej L6i i wymaga innych procedur, często bardziej skomplikowanych, a Smart-Clip bez klucza SCARD ma ograniczone możliwości. Wgranie polskiego menu na L6i-mode jest obecnie niemożliwe lub wymaga zaawansowanych metod i specjalistycznego oprogramowania. Użytkownicy zalecają śledzenie aktualizacji Smart-Clipa oraz korzystanie z forów i wsparcia producenta w celu uzyskania najnowszych narzędzi i instrukcji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA