logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera KM 3050 – jak uruchomić urządzenie i gdzie znaleźć service manual?

trance 29 Gru 2006 14:39 2422 5
REKLAMA
  • #1 3382851
    trance
    Poziom 11  
    Witam mam pytanie jak uruchomić tą maszynę ? Zależy mi na przetestowaniu maszyny, a nie wiem jak się zabrać do tego. Może ktoś ma serwis manual do tej maszynki to bardzo bym prosil. Z góry dziekuje :D
  • REKLAMA
  • #2 3383202
    mmcinek
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Czy to jest fabrycznie nowa maszyna? Jeśli tak, to zostaw uruchomienie serwisowi sprzedawcy( Gwarancja)
  • REKLAMA
  • #3 3383316
    marcin34
    Poziom 17  
    Zupełnie nowy na rynku sprzęt (kopiarka, duplex, drukarka PCL z siecią, skaner, dysk twardy - to wszystko w standardzie).
    Mechanicznie zbliżony do poprzedniej serii Kyocery 30/40/50 kopii/minutę, ale pod względem informatycznym to juz zupełnie coś innego.
    Pamiętaj, ze będziesz uruchamiał profesjonalne urządzenie wielofunkcyjne - jeżeli nie byłeś na szkoleniu serwisowym w KM, UTAX lub Olivetti, to nie poradzisz sobie, a ten, co będzie robił po tobie, będzie miał dużo roboty :)

trance napisał:
    Witam mam pytanie jak uruchomić tą maszynę ? Zależy mi na przetestowaniu maszyny, a nie wiem jak się zabrać do tego. Może ktoś ma serwis manual do tej maszynki to bardzo bym prosil. Z góry dziekuje :D
  • REKLAMA
  • #4 3383531
    Robson1
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Witam

Skąd ci przyszedł do głowy taki pomysł żeby samemu uruchamiać kopiarkę. Tym zajmuje się wyłączenie autoryzowany serwis i tak powinno zostać. Jesli chcesz stracić gwarancję na urządzenie to już twoja sprawa - ja do tego ręki nie przyłożę.

Pozatym wypada trochę najpierw się nauczyć obługi kopiarki a dopiero potem testować.

Czekaj na serwis i tyle.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3394074
    martinkrys
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 44
    tylko gwarancje stracisz, zadzwoń po serwis
  • #6 3396684
    virtualmen
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Koledzy dobrze radzą ja jako serwisant tych urządzeń tez ci zalecam poczekać na fachowca, tym bardziej ze pouruchomieniu trzeba przeprowadzić zmianę softu.
REKLAMA