Witam. mój problem dotyczy kamery cyfrowej zapisującej nagrania na płytkach miniDVD w formacie Video-DVD. Konkretnie chodzi o to, że na takiej płytce wejdzie około 30 min w miare dobrego materiału (wejdzie nawet 60 min, ale kiepskiej jakosci). I teraz chciałbym zgrać materiał z np 3 takich płytek na jedną normalną płytkę DVD-R (4,7 GB). Czy istnieje możliwośc zgrania materiału z trzech płytek miniDVD-RW i jakims cudem wrzucic na jedna plytkę zeby ominąć kompresowania/dekompresowania bo strasznie długo to trwa. Oczywiście moge zgrać caly material na kompa do formatu mpeg , połączyć i wpalic na DVD, ale p opierwsze: zgranie materiału bedzie trawalo tyle co cale nagranie z trzech plytek, a potem kompresja z mpeg na DVD znow kilka godzin....wieki
Bardzo prosze o pomocw tej kwestii. Chyba ze istnieje program ktory jakos "ściągnie" material z VideoDVD i zapisze w jakims formacie, zeby potem nie tzreba bylo tego znow kompesowac tak długo.
Slyszalem ze program DVD Movie Factory 3 jest niezly, ale niestety nie posiadam go, a inne jakie mam baaardzo dlugo trawią ten materiał.
Kompa mam:
Procesor: AMD Sempron 2200+
Pamiec RAM: 256 DDR (troche malo, ale bedzie wiecej
)
Grafika: Radeon 9550 (na sterownikach Omega)
Bardzo prosze o odpowiedź.
Bardzo prosze o pomocw tej kwestii. Chyba ze istnieje program ktory jakos "ściągnie" material z VideoDVD i zapisze w jakims formacie, zeby potem nie tzreba bylo tego znow kompesowac tak długo.
Slyszalem ze program DVD Movie Factory 3 jest niezly, ale niestety nie posiadam go, a inne jakie mam baaardzo dlugo trawią ten materiał.
Kompa mam:
Procesor: AMD Sempron 2200+
Pamiec RAM: 256 DDR (troche malo, ale bedzie wiecej
Grafika: Radeon 9550 (na sterownikach Omega)
Bardzo prosze o odpowiedź.