logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferguson 7018 - Serwis niedostępny na kanałach pakietu Relax Cyfra+

Janusz G. 30 Gru 2006 19:53 3235 6
REKLAMA
  • #1 3388253
    Janusz G.
    Poziom 10  
    Boot 0017.1
    AF- 7018UCI
    Sortware TSHA5072S192CNCIpn
    Database 00000209

Wykupiłęm pakiet Relax (3 kanały) w Cyfrze+.I od początku na kanałach mam informacje "serwis niedostępny".Obecnie serwis Cyfry twierdzi że mój ferdek 7018 blokuje przesyłanie kodów aktywacyjnych.Co robić bo jestem zielony?Dekoder mam od ok. roku i nie mieszałem nic w oprogramowaniu.Pomocy!!!

W nocy , ok. 3/4 na kanale XXL PL czasami mam wersje testową ale pewnie wtedy nadawca w celach reklamowych odblokowuje kanał.
  • REKLAMA
  • #2 3388285
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Można zmienić soft w tunerze lub aktywować karte w innym tunerze.Wszelkie opisy znajdziesz w necie.
  • REKLAMA
  • #3 3389314
    ZLAK
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Softa nie musisz ruszać bo na oryginalnym uprawnienia przechodzą.spróbuj zrobić tak: Włącz tuner na tvp1 i zostaw tak na około 1 godziny{Podobno na tvp1 najszybciej łapie przynajmniej ja tak robie pierwszego każdego miesiąca i kluczyki sie aktualizują}.Następnie po upływie tego czasu wyłącz tuner potem wyciąg z prądu ,wyciągnij karte, odczekaj pare sekund włącz wszystko od nowa i kartka powinna zaświecić tym twoim relaxem.Ferdek to jeden z tunerów gdzie czasami ciężko przechodzą uprawnienia.Ewentualnie wsadź katre do jakiegoś oryginalnego tunera jak znajomy posiada.Możesz też skorzystać z biura obsługi klijenta.

Kolega RonnyPL ma racje te tunerki nie są przez cyfre rekomendowane ale oni tego wiedzieć nie muszą
  • REKLAMA
  • #4 3389788
    RonnyPL
    Poziom 11  
    Z tym biurem obsługi klienta Cyfry+ raczej można sobie podarować! Sam dzwoniłem tam bo miałem problemy z Fergusonem 6318. Powiedzieli mi, ze tunery Fergusona nie są przez nich autoryzowane i ogólnie rzecz okreslając mogę ich pocałować w ....!
  • REKLAMA
  • #5 3394968
    MrokDuszy
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Janusz G. napisał:
    Boot 0017.1
    AF- 7018UCI
    Sortware TSHA5072S192CNCIpn
    Database 00000209

Wykupiłęm pakiet Relax (3 kanały) w Cyfrze+.I od początku na kanałach mam informacje "serwis niedostępny".Obecnie serwis Cyfry twierdzi że mój Ferguson 7018 blokuje przesyłanie kodów aktywacyjnych.Co robić bo jestem zielony?Dekoder mam od ok. roku i nie mieszałem nic w oprogramowaniu.Pomocy!!!

W nocy , ok. 3/4 na kanale XXL PL czasami mam wersje testową ale pewnie wtedy nadawca w celach reklamowych odblokowuje kanał.
    ile razy cie spotkam :D:D:D masz stare oprogramowanie ktore nie przepuszacza uprawnien i lecacych ecam wgran nowe 6812 z www.ferguson.pl dziala dauland wpisz 7018 i ok i wlacz na tvp 1 i do 20min bedzie biegac wszystko jezeli nie pojdzie to jeszcze raz na tvp 1 i przeslac uprawnienia z strony C+ i zalapie do 20min braki jakich nie masz teraz
  • #6 3395056
    ZLAK
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Kolega MorokDuszy ma racje.Masz za stary soft.Ja pisząc poprzedniego posta nawet nie zwróciłem uwagi na soft bo większość użytkowników fergusonów aktualizuje w miarę jak wychodzą nowe.Nauczka na przyszłość dokładnie czytać.
  • #7 3403064
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    Janusz G. napisał:

Wykupiłęm pakiet Relax (3 kanały) w Cyfrze+.I od początku na kanałach mam informacje "serwis niedostępny".Obecnie serwis Cyfry twierdzi że mój Ferguson 7018 blokuje przesyłanie kodów aktywacyjnych.

A czy działają inne programy Cyfry? Od kiedy masz abonament?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada dekoder Ferguson 7018 z oprogramowaniem TSHA5072S192CNCIpn i wykupiony pakiet Relax (3 kanały) w Cyfrze+, jednak na kanałach pojawia się komunikat "serwis niedostępny". Cyfra+ sugeruje, że tuner blokuje przesyłanie kodów aktywacyjnych. Rozwiązaniem jest aktualizacja oprogramowania tunera do nowszej wersji (np. 6812 dostępnej na stronie ferguson.pl), która poprawia obsługę uprawnień i kluczy ECAM. Zaleca się pozostawienie tunera na kanale TVP1 przez około godzinę, co umożliwia pobranie i aktualizację kluczy aktywacyjnych. Po tym należy wyłączyć tuner, odłączyć zasilanie, wyjąć kartę i ponownie uruchomić urządzenie. Jeśli problem nadal występuje, można spróbować aktywować kartę w innym tunerze lub skorzystać z pomocy znajomego posiadającego oryginalny tuner Cyfry+. Użytkownicy zgłaszają, że biuro obsługi Cyfry+ nie wspiera tunerów Ferguson, gdyż nie są one oficjalnie autoryzowane. Problem wynika głównie ze starego oprogramowania tunera, które nie przepuszcza uprawnień i kodów aktywacyjnych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA