logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung HT-TP33 - Tacka nie wysuwa się, komunikat OPEN na wyświetlaczu

jachub 30 Gru 2006 21:08 2553 10
REKLAMA
  • #1 3388651
    jachub
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    witam
    po tym jak "kleknal" mi telewizor daewoo dta-32w9 i od 4 misiecy nikt nie moze mi sciagnac ukladu sc, teraz padlo mi kino samsung ht-tp33 a dokladniej mowiac nie moge wysunac tacki z plyta.Kino od pewnego czasu szwankuje tzn. przestalo mi od pewnego czasu czytac plyty ktore wczesniej chodzily bez zarzutow teraz doszlo to ze nie wysowa tacki.wczoraj w nocy ogladalem jeszcze film, dzisiaj rano chcialem wyjac plytke a tu ....nic sie nie dzieje.na wyswietlaczu komunikat "OPEN" i niestety nic sie nie dzieje:-(radio,digital,aux bez zarzutow./moze ma ktos pomysl co z tym poczac???

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3391091
    KRISSERV
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Witam
    Plyta zostala w srodku?
  • #3 3391146
    CHACA
    Poziom 43  
    Ocena: 457
    Wtyczke zasilania wyjmij z gniazda i ponownie włóż i załącz.
  • REKLAMA
  • #4 3391338
    jachub
    Poziom 10  
    tak plytka siedzi w srodku

Dodano po 4 [minuty]:

nie no takie rzeczy to ja juz przerabialem wtyczke wyciagalem kilkakrotnie niestety to nie pomaga:-(
  • #5 3394956
    KRISSERV
    Poziom 19  
    Witam
    wylaczanie z sieci nie pomoze trzeba rozebrac i wyjac plyte. plyta blokuje silknik spindle (zle ustawia sie plyta) i nie moze sie obrocic brak obrotu silnika blokuje operacje OPEN
  • #6 3397335
    jachub
    Poziom 10  
    no tak tylko jezeli rozkrece to w domu to porzegnam sie z gwarancja?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 3397386
    woltronix
    Poziom 11  
    stary sprawdzonym sposobem możesz to otworzyć, unieś lekko ręke nad tym odtwarzaczem DVD i z niewielką ale skuteczną siłą uderz z góry , płyta powinna wskoczyć na swoje miejsce jeżeli zablokowała mechanizm wysuwania się, i powinna się wysunąć, To jest chyba jedyne wyjście jeżeli nie chcesz oddawać kina do naprawy lub nie chcesz straciś gwarancji. Ale na Twoim miejscu bym Ci proponował je odnieść do serwisu. Pozdrawiam
  • #8 3397440
    KRISSERV
    Poziom 19  
    Witam
    nalezy oddac do serwisu celem zmiany softu problem braku otwierania przejdzie
  • #9 3398317
    jachub
    Poziom 10  
    :-))))))))woltronix wieeelkie dzieki.Poskutkowalo:-)ale sie usmialem z metody:-)nie ukrywam ze pozostaje problem tego ze nie czyta mi niektorych plyt pomyslalem o wgraniu softu ale za chiny nie mam go skad sciagnac???
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #10 3398528
    woltronix
    Poziom 11  
    jachyb słuchaj płyte z softem powinieneś dostać wraz z kinem domowym, bynajmniej ja tak miałem. Ale wątpie aby to coś pomogło radze Ci abyś saniusł sprzęt do serwisu i im nie mówił w serwisie jak to otwierałeś <lol> Bo zbyt częste urzywanie owej metody może przynieść skutki uboczne . Pozdrawiam

Dodano po 1 [minuty]:

i jeszcze dodam że moim zdaniem to jest usterka mechaniczna a nie błąd z softem. Pamiętaj aby zanieść sprzęt do serwisu

Dodano po 3 [minuty]:

Przepraszam nie doczytałem że nie czyta niektórych płyt, zerknij w opis tego DVD i zobacz jakie formaty czyta a jakie nie. I ustal jakie formaty są tych płyt.
  • #11 3401646
    jachub
    Poziom 10  
    problem jest tego typu ze nie czyta plyt z ktorymi wczesniej nie bylo problemu.no nic zobacze co sie bedzie dalej dzialo sprobuje zgrac te plytki na inne i zobacze co wtedy.a za wszystkie podpowiedzi bardzo dziekuje i pozdrawiam wszystkich

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy kina domowego Samsung HT-TP33, którego tacka na płytę nie wysuwa się, a na wyświetlaczu pojawia się komunikat "OPEN". Urządzenie przestało czytać niektóre płyty, które wcześniej działały poprawnie. Próby resetu poprzez odłączenie zasilania nie przyniosły efektu. Przyczyną blokady jest prawdopodobnie zablokowana płyta wewnątrz mechanizmu, która uniemożliwia obrót silnika spindle i tym samym wysunięcie tacki. Zalecane jest rozebranie urządzenia w celu usunięcia płyty, jednak wiąże się to z utratą gwarancji. Alternatywnie, sprawdzoną metodą jest delikatne uderzenie odtwarzacza z góry, co może odblokować mechanizm. Wskazane jest również oddanie sprzętu do serwisu, gdzie możliwa jest aktualizacja oprogramowania (softu), choć problem najprawdopodobniej ma podłoże mechaniczne. Dodatkowo, problem z odczytem płyt może wynikać z niezgodności formatów lub uszkodzenia mechanizmu laserowego. Użytkownik rozważa dalsze testy z kopiami płyt oraz serwisowanie urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA