logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centralka sterowana at89c2051. Nie mogę skompilować pliku asm.

mickemaster 01 Sty 2007 18:16 2052 2
REKLAMA
  • #1 3393803
    mickemaster
    Poziom 27  
    Ocena: 166
    Chcę uruchomić centralkę alarmową sterowaną at89c2051
    problem polega na tym, że za nic nie mogę skompilować pliku asm do hex, cały czas komilator wyświetla mi jakieś błedy, plik asm pobrany ze strony radielektronika więc wydaje mi sie, że jest napisany poprawnie, jaki kompilatora używam tide, próbowałem też innych, mam zbudowany programator, całą centralkę alarmową, problem tylko z tą kompilacją, może koledzy podzielą sie sugestiami co zmienić żeby dało sie to skompilować
    Zamieszczam schemat i plik asm
    Załączniki:
    • alarm.rar (532 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Centralka sterowana at89c2051. Nie mogę skompilować pliku asm. alarm1.gif (11.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3394389
    zumek
    Poziom 39  
    Ocena: 52
    Masz na myśli to źródło :?:
    Porównaj to co Ty załączyłeś , z tym do którego link podaję i ... płacz , bo nawet przepisać nie umiesz ;)
    Po prawidłowym przepisaniu kodu , kompilacja przebiega pomyślnie , np. ASEM-51 v 1.3.

Piotrek
  • #3 3396798
    mickemaster
    Poziom 27  
    Ocena: 166
    Dziekuje:) mam jescze jedno pytanie: Czy używając programatora z tego wątku https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic13677.html (przedostatni post) i komputera z procesorem Celeron 2,4 GHz dam rade to zaprogramowac? Czy komputer nie jest "za szybki"?
REKLAMA