logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

tania, bezprzewodowa, optyczna. mala mysz do notebooka

mixu 01 Sty 2007 19:16 3151 7
REKLAMA
  • #1 3394027
    mixu
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Jak w temacie. Poleci ktoś jakiś model?
  • REKLAMA
  • #2 3394067
    speo
    Poziom 11  
    Ja osobiście polecam mysz optyczną A4 Tech Swop80, bardzo dobra mysz i ma świetne parametry a cena bardzo niewielka ok 30-35zł nówka. Jest wersja zarówno z kablem jak i bez. Bezprzewodowa kosztuje ok 50 zł.
  • REKLAMA
  • #3 3395597
    mixu
    Poziom 13  
    Tak, ale to chyba spora rozmiarowo mysz jak na mysz do laptopa?
  • #4 3671187
    adams987
    Poziom 35  
    Ocena: 137
    Mała tania i na razie od pół roku niezawodna TRACER TRM-SO25 ze zwijanym przewodem USB
  • REKLAMA
  • #5 3672492
    mati133
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Naprawde polecam tą propozycje
    http://www.easytouch.pl/product19257.PL.html
    Sam jej aktualnie używam, już od roku i nie mogę na nią narzekać. Wygodna w użyciu i poręczna, bo jest mała. Przewód jest zwijany, co ułatwia jej przechowywanie.
  • REKLAMA
  • #6 3674524
    borus9992
    Poziom 13  
    Produkt easy toucha można smialo polecić. Mała, niezawodna i TANIA
  • #7 3675055
    Wicked
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    http://www.skapiec.pl/site/cat/52/comp/107953
    Też potrzebowałem myszki do laptopa i wybrałem ten model. Póki co jestem zadowolony, jedynie mam ją za krótko, żeby coś powiedzieć na temat wykorzystania baterii, chociaż jest reklamowana jako model z bardzo niskim poborem prądu. Posiada 4 programowalne przyciski, oraz przycisk podwójnego kliku, który często się przydaje. Do tego malutki kluczyk na usb. Jest to moja 3 myszka a4techa i póki co na żadnej się nie zawiodłem.
  • #8 3675661
    mixu
    Poziom 13  
    Jednak kupiłem coś konkretnego. Mając pozytywne doświadczenia z Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer 4.0 na desktopie pod różnymi systemami operacyjnymi, zdecydowałem się na zakup podobnego rozwiązania przeznaczonego na laptopy.

Nabyłem malutką mysz Microsoft Notebook Wireless Optical Mouse 3000 za 100zł, którą obecnie mogę z czystym sumieniem polecić.

W myszki Microsoft, w przeciwieństwie do systemów operacyjnych, warto zainwestować. Moim zdaniem ich wykonanie jest lepsze od Logitecha. Pozostałe firmy jednak znacznie odbierają od tych dwóch człowych.

No i co istotne markowa mysz działa bez problemów nie tylko pod Windowsem (korzystam z systemów *BSD).

P.S. Trochę dziwnie wygląda napis "Microsoft" w dmesg-u, pochodzący od rozpoznanej myszy :-).

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poszukiwano taniej, bezprzewodowej, optycznej i małej myszy do notebooka. Polecano model A4 Tech Swop80 dostępny w wersji przewodowej i bezprzewodowej, cenowo od około 30 do 50 zł, choć jest dość duży. Alternatywnie wskazano małą i tanią mysz TRACER TRM-SO25 ze zwijanym przewodem USB. Rekomendowano także mysz Easy Touch z wygodnym zwijanym kablem, cenioną za niezawodność i kompaktowość. Jeden z użytkowników wybrał markową, bezprzewodową mysz Microsoft Notebook Wireless Optical Mouse 3000 za około 100 zł, chwaląc jej jakość wykonania, niskie zużycie energii, programowalne przyciski oraz kompatybilność z różnymi systemami operacyjnymi, w tym *BSD. Microsoft uznano za lepszą markę niż Logitech pod względem jakości wykonania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA