logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kodeki. Nie chcą się otwierać filmy w AllPlayerze. Nie można ich rozjaśnić.

przemo2221 02 Sty 2007 14:36 2278 7
REKLAMA
  • #1 3396394
    przemo2221
    Poziom 10  
    Witam,
    Mam problem z codecami a mianowicie nie chca mi odbierac filmy w AllPlayerze,a jak juz niektore odbieraja to bardzo slabo,nie mozna ich roziasnic w menu , sciagalem roznego rodzaju codeci i nic,od czego to jest zalezne, zrobilo mi sie tak po zmianie systemu ,prosze o pomoc co mam zainstalowac i skad to wziasc?????
    z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3396424
    labas
    Poziom 17  
    Witam
    Usuń wszystkie kodeki które ściągnąłeś , następnie wejdź w opcje Allplayer'a - Liveuptade i ściągnij odpowiednie kodeki ze strony Marbit .
    Nadmiar kodeków szkodzi , nie pomaga .
  • REKLAMA
  • #3 3396478
    SerDel22
    Poziom 12  
    Ściągnij sobie paka "ffdshow rev669 20061210" obecnie nie ma chyba filmu który by pod tym nie poszedł :P
  • REKLAMA
  • #4 3396483
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 131
    Wystarczy Windows media player, kodeki Divx Xvid fddshow oraz względnie real alternativ dla RMVB. I wszystko działa pięknie.
  • #5 3396929
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    JW. Nie sciagaj zadnych kodekpakow - same problemy z tym. FFDSHOW radzi sobie z prawie wszystkim. Dodatkowo real alternative i quicktime alternative, jezeli potrzebujesz RMBV lub MOV.
  • REKLAMA
  • #6 3397038
    przemo2221
    Poziom 10  
    dziekuje za odpowiedzi ale niestety nic nadal nie dziala zainstalowalem to co zescie mi poradzili i nic...??????
  • #7 3397064
    jsv
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Witam,
    spróbuj zainstalować K-Lite codecpack,z firmowymi ustawieniami,do tego AC3 filter i powinno byc OK.
    Pozdrawiam
  • #8 3397686
    lukkil
    Poziom 20  
    Ocena: 39
    jsv napisał:
    Witam,
    spróbuj zainstalować K-Lite codecpack,z firmowymi ustawieniami,do tego AC3 filter i powinno byc OK.
    Pozdrawiam

brawo. a ja dodam od siebie tylkoe ze najlepiej sciagnij wersje Mega, oczywiscie najnowsza..jesli nie wiesz co odznaczyc a co zaznaczyc przy instalacji to wez inst. standardowa..
    ktos tu powiedzial ze z pakietami to problemy sa..yyyye ja jezdze n a tym pakiecie juz ze 3 lata i nigdy mnie nie zawiodl.. :D
    nie zapominij usunac wszytkich kodekow ktore masz przed instalacja K-Lite :)

pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy odtwarzania filmów w AllPlayerze po zmianie systemu operacyjnego, gdzie filmy nie chcą się otwierać lub są odtwarzane z niską jakością, a opcja rozjaśniania obrazu jest niedostępna. Zalecane jest usunięcie wszystkich wcześniej zainstalowanych kodeków, ponieważ nadmiar kodeków może powodować konflikty. Następnie należy pobrać odpowiednie kodeki bezpośrednio z opcji LiveUpdate w AllPlayerze lub zaufanych pakietów kodeków. Rekomendowane rozwiązania to instalacja pakietu ffdshow (np. wersja rev669 20061210), kodeków DivX, Xvid, Real Alternative dla formatów RMVB oraz QuickTime Alternative dla MOV. Alternatywnie sugeruje się instalację pakietu K-Lite Codec Pack w wersji Mega z domyślnymi ustawieniami oraz filtru AC3, po uprzednim usunięciu wszystkich innych kodeków. Pakiet K-Lite jest chwalony za stabilność i kompatybilność z różnymi formatami wideo. Takie podejście powinno rozwiązać problemy z odtwarzaniem i umożliwić poprawne działanie funkcji rozjaśniania obrazu w AllPlayerze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA