logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gra minimalizuje się podczas rozgrywki - jak to naprawić?

monjan5 02 Sty 2007 15:08 927 9
REKLAMA
  • #1 3396514
    monjan5
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    Podczas gry,nagle ona znika, pojawia się na pasku i po kliknięciu dalej można grać.Stara gra nie wymagająca wiele,a mam więcej i grafiki i pamięci itd. niż ona potrzebuje.Dzieje się tak tylko przy tej jednej grze.System "odrobaczony".Co sprawdzić?pozdrawiam.mon
  • REKLAMA
  • #2 3396543
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Iść do wróżki. Ona bedzie wiedziac co to za gra, jaki system, i jaki komputer. Nic tu po nas.
  • #3 3396555
    monjan5
    Poziom 21  
    Ech. Spear [wolf],98,850,128,GF2.pozdrawiam.mon
  • REKLAMA
  • #4 3396556
    m_zim
    Poziom 18  
    Ocena: 1
    Jak się tak stanie - wejdź w Menadżera Zadań i sprawdź: ile w tym momencie jest uzywanego RAM, jaka jest zajętość procesora, jakie procesy działają - może jakis podejrzany proces płata Ci figla?
  • REKLAMA
  • #5 3396705
    Platon
    Poziom 42  
    Być może cos zmienia ci "focus" - jakies wyskakujace powiadomienie antywirusa, firewalla, malo miejsca na dysku itp.
  • #6 3396782
    dj magic
    Poziom 19  
    Ocena: 31
    Witam. Własnie chciałem napisać że miałem taki sam problem z grą i działo sie tylko dlatego że np: wywalał mi komunikat z antywirusa że nie może połączyc sie ze serwerem. Czyli tak jak Platon napisał - wyskakujące okienko.
  • REKLAMA
  • #7 3396809
    Platon
    Poziom 42  
    Albo nieswiadomie wciskasz klawisz "win".
  • #8 3397269
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 3399297
    monjan5
    Poziom 21  
    Nie mam w domu internetu.Nie mam zainstalowanego żadnego antywirusa ani firewalla.Miejsca na dysku sporo-kilka Gb.Z windowsem nie uruchamia się już nic.Dysk sprawdzony Ad-awarem i Mks-em;czysto.Już nie wiem co robić.Dalej minimalizuje co jakiś czas.Po powrocie do gry postać na chwilę wariuje kręcąc się w kółko i dopiero kilkakrotne wciśnięcie klawiszy ruchu [<-,->] przywraca jej normalne poruszanie się.pozdrawiam.mon
    Zwracam uwagę na klawisz win.To nie jego wciśnięcie powoduje tą checę.
  • #10 3460631
    monjan5
    Poziom 21  
    Dalej minimalizuje, ale tylko przy grach starszych typu Doom,Quake.Gdzieś pisali że przy ty starych grach, one żle reagują na duży ram.Co Wy na to? pozdrawiam.mon

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy minimalizowania się starszej gry podczas rozgrywki na komputerze z systemem Windows 98, wyposażonym w procesor 850 MHz, 128 MB RAM oraz kartę graficzną GeForce2. Gra znika z ekranu i pojawia się na pasku zadań, a po przywróceniu postać w grze chwilowo traci kontrolę nad ruchem. Wykluczono wpływ klawisza Windows oraz obecność antywirusa, firewalla i problemów z miejscem na dysku. Sugerowano sprawdzenie menadżera zadań pod kątem procesów obciążających pamięć i CPU oraz wyłączanie programów uruchamianych wraz z systemem, które mogą przejmować fokus okna. Wskazano również, że wyskakujące powiadomienia systemowe lub programów mogą powodować zmianę fokusu i minimalizację gry. Autor zauważył, że problem występuje głównie przy starszych grach typu Doom i Quake, co może być związane z nieprawidłową obsługą dużej ilości pamięci RAM przez te tytuły.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA