logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Bremen MP74 – mechanizm nie wysuwa płyty CD, panel otwiera się i zamyka

jacula 02 Sty 2007 20:37 1545 7
  • #1 3397833
    jacula
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    witam Wszystkich w Nowym Roku. moj blaupunkt bremen mp74 nie chce oddac dysku cd, panel sie otwiera aby po chwili sie zamknac i tak wkolo .czy moze ktos ten przypadek juz mial i go naprawił. pozdrawiam
  • #2 3399832
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Zacznij od ręcznego wyciągnięcia płyty a następnie sprawdzenia czy przyjmuje płytę, może tylko lekkie zacięcie?:D
  • #3 3401555
    jacula
    Poziom 11  
    Witam.,wyciągłem płyte ale mechanizm powinien sie unieść do góry i nic z tego, nie steruje silnikiem do unoszenia mechanizmu.
  • #4 3402791
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Wydarcie na siłe nic nie pomoże a pewnie zaszkodzi. Czy nie lepiej padpiąc silnik i ją wysunąc????
  • #5 3403463
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Nie na siłe ale poprzez ręczne pokręcenie mechanizmem. Skoro płyta została wyciagnięta to trzeba sprawdzić czy niue jest uszkodzony mechanizm lub silniczek .
  • #6 3406093
    jacula
    Poziom 11  
    witam, zostawiłem u znajomka ale nie ma serwisówki, ja sciągłem ale do los angeles nie wiadomo czy wzglednie ten sam mechanizm, ewentualnie jakiś fachowiec z krakow lub okolice? pozdrawiam
  • #7 3406882
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Poszukaj na forum kolegi Kamahonda, on jest z Krackowa a sam nie rozbieraj bo nie złożysz go poprawnie, tak samo niech lepiej nie grzebie ktoś kto to robi pierwszy raz, szkoda sprzętu.

SławeK
  • #8 3413884
    jacula
    Poziom 11  
    witam, sprzet naprawiony,odlutował sie swith pod silnikiem otwierajacym panel. dzieki za zainteresowanie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Blaupunkt Bremen MP74 ma problem z mechanizmem wysuwania płyty CD – panel otwiera się i zamyka bez wysunięcia dysku. Zalecano ręczne wyciągnięcie płyty oraz sprawdzenie mechanizmu i silnika odpowiedzialnego za unoszenie tacki. Wskazano, że siłowe wyciąganie płyty może uszkodzić urządzenie, a lepszym rozwiązaniem jest ręczne pokręcenie mechanizmem lub podpięcie silnika w celu wysunięcia tacki. Brak dostępnej serwisówki utrudnia naprawę, a rozbieranie urządzenia bez doświadczenia może prowadzić do problemów z ponownym złożeniem. Ostatecznie problem został rozwiązany poprzez naprawę – odlutowanie się switcha pod silnikiem otwierającym panel było przyczyną usterki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA