logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz operacyjny w miernikach elektronicznych i analogowych - zastosowanie

Mishek 03 Sty 2007 18:17 990 3
REKLAMA
  • #1 3400827
    Mishek
    Poziom 1  
    Siemka mam takie zadanie do budy: "Wzmacniacz operacyjny w układach mierników elektronicznych i elektronicznych analogowych (magnetoelektryczne z przetwornikiem)." i nie bardzo moge sobie z tym poradzić moze wy bedziecie wiedzieć ??? Prosze o jak najszybszą odpowiedz bo potrzebuje to na jutro :P Może powiecie ze dupa a nie elektronik ze mnie no ale bardzo to potrzebuje i tyle :P Wystarczy ze 2 zdania ogólna rola etc.
  • REKLAMA
  • #2 3401092
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6168
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji …
  • REKLAMA
  • #3 3401115
    PiotrM
    Poziom 22  
    Ocena: 43
    Wzmacniacz operacyjny w multimetrze jest to tzw. wzmacniacz pomiarowy.
    Jeśli cię interesuje teoria o tym to polecam np. książkę Miernictwo Hagla.
  • #4 3401267
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 629
    Witam,
    Mishek napisał:
    Witam mam takie zadanie do budy: Wzmacniacz operacyjny w układach mierników elektronicznych i elektronicznych analogowych (magnetoelektryczne z przetwornikiem)." i nie bardzo moge sobie z tym poradzić moze wy bedziecie wiedzieć ??? Prosze o jak najszybszą odpowiedz bo potrzebuje to na jutro :P

i o tym fakcie, że na jutro, to dowiedziałeś się dzisiaj w szkole?

Mishek napisał:
    Może powiecie ze D... a nie elektronik ze mnie no ale bardzo to potrzebuje i tyle :P Wystarczy ze 2 zdania ogólna rola etc.

To sobie szukaj, Google Twoim przyjacielem, zobacz:
    http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Wzmacniacz+operacyjny+w+uk%C5%82adach+miernik%C3%B3w+elektronicznych+&btnG=Szukaj&lr=

Pozdrawiam
REKLAMA