logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Predkość Neostrady. Dlaczego wyświetla inną wartość?

heras 03 Sty 2007 18:41 12397 4
REKLAMA
  • #1 3400943
    heras
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam. Mam pytanie odnosnie Neostrady o predkosci 6144 kb/s. Podczas korzystania w systemie w aplikacji od neostrady w ktorym ja odpalamy jest widoczna predkosc 7400 kb/s. Chcialbym Was zapytac czym jest to spowodowane?? Dzieki z gory za odpowiedz. Heras
  • REKLAMA
  • #2 3400998
    imaryoosh
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam,

W Neostradzie TP 512 w okienku dostępowym również widnieje wyższa prędkość (u mnie 640), możliwe, że TP stosuje sobie taki chwyt marketingowy by klient myślał, że zapłacił za np. 512 a dostał 640 (kolejny plusik dla TP ;D ). Najlepiej sprawdź sobie prędkość na stronie: www.numion.com

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3401023
    heras
    Poziom 10  
    Byc moze, dzieki za odpowiedz, ale moze ktos ma inny pomysl?? Pytam dlatego ze obecnie chodze na szkolenie do TP SA i prowadzacy zadal nam wlasnie takie pytanie dlaczego w neo 6144 kb/s predkosc w okienku aplikacji jest 7400 kb/s?? Nikt na szkoleniu nie wiedzial. Moze kots jeszcze wpadl na jakis pomysl lub po prosry zna odpowiedz????
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3401470
    nietykalny
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6
    Prędkości są zwiększane z kilku powodów. Żeby te kilka bajtów było wydzielone na szyfrowanie połączenia oraz po to by faktycznie do klienta doszło tyle ile powinno. Zauważ iż czym dalej od centrali tym się to zwiększa o parę kbps.
  • #5 3401531
    heras
    Poziom 10  
    nietykalny napisał:
    Prędkości są zwiększane z kilku powodów. Żeby te kilka bajtów było wydzielone na szyfrowanie połączenia oraz po to by faktycznie do klienta doszło tyle ile powinno. Zauważ iż czym dalej od centrali tym się to zwiększa o parę kbps.

Dzieki bardzo za odpowiedz, pozdrawiam
REKLAMA