logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jaki kabel do VGA D-sub 15-pin - aby podłączyć pod TV ?

otoidzieon 04 Sty 2007 19:57 4517 6
REKLAMA
  • #1 3405509
    otoidzieon
    Poziom 12  
    Ocena: 49
    Witam.
    Poszukuję kabla (nazwy) i czy taki istnieje, żeby można było go podłączyć pod notebooka(VGA D-sub 15-pin) tak aby np. oglądać film na telewizorze.
  • REKLAMA
  • #2 3405547
    avelek
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Witam jeśli laptop posiada wyjście na TV(a powinien),to potrzebujesz przejściówki (S-VIDEO) i zwykłego kabla cinch
  • REKLAMA
  • #4 3405869
    otoidzieon
    Poziom 12  
    avelek napisał:
    Witam jeśli laptop posiada wyjście na TV(a powinien),to potrzebujesz przejściówki (S-VIDEO) i zwykłego kabla cinch

Ten model (hp nx7400) nie posiada tv-out.
    Chodzi mi o kabel przejściówkę z VGA żeby podłączyć do telewizora.
  • REKLAMA
  • #6 3406152
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    oj - raczej cieżko to dziala z kazda karta graficzna, zwlaszcza ta z laptopow. 50Hz to nie takie proste w porownaniu do desktopwa.
  • REKLAMA
  • #7 3406263
    otoidzieon
    Poziom 12  
    Chodzi mi o laptopa: nx7400 T2250 2X512 80 DVD 15,4 WX [EY508ES] , który ma taką kartę graficzną:
    Intel Graphics Media Accelerator 950

link:http://www.softon.pl/sklep/index.php?s=produkt&pid=5231

A przy okazji - chyba dobra cena za ten model, który podałem w linku ?

I własnie ten laptop chcę "podpiąć" pod TV w przyszłości, a jak na złość nie ma TV-out :(

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano kabla lub przejściówki umożliwiającej podłączenie laptopa z wyjściem VGA D-sub 15-pin do telewizora w celu oglądania filmów. Laptop HP nx7400 z kartą graficzną Intel Graphics Media Accelerator 950 nie posiada natywnego wyjścia TV-out, co utrudnia bezpośrednie połączenie. Wskazano, że standardowy kabel VGA nie jest kompatybilny z większością telewizorów bez dodatkowych konwerterów sygnału. Proponowano użycie przejściówki S-VIDEO wraz z kablem cinch, jednak takie rozwiązanie działa tylko z niektórymi modelami telewizorów i wymaga odpowiedniej obsługi sygnału przez kartę graficzną, co w laptopach jest często problematyczne ze względu na ograniczenia częstotliwości odświeżania (np. 50 Hz). Podano link do konwertera sygnału VGA na TV (ZEAK3030), który może pomóc, ale nie gwarantuje pełnej kompatybilności. Podsumowując, bez dedykowanego wyjścia TV-out w laptopie konieczne jest zastosowanie aktywnych konwerterów sygnału, a proste kable VGA nie wystarczą do podłączenia do telewizora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA