logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Simson S51B - Gaźnik przerywa po rozgrzaniu, wymiana uszczelek?

mefiu354 04 Sty 2007 20:51 2415 3
REKLAMA
  • #1 3405743
    mefiu354
    Poziom 1  
    mam simsona s51b kupiłem go od pewnego dziadka wtedy chodził jak cudo, palił na dotyk i wogóle. Teraz mam problem z gaźnikiem: jest rozregulowany, gdy przejade ok 4km, gdy sie troche zagrzeje to zaczyna przerywać, raz ciągnie a raz nie. iskra jest wporządku, wszystko ok, ja uważam ze to wina gaźnika. Zamierzam wymienić uszczelki w gaźniku bo myśle ze może to być wina lewego powietrza. Proszę o porady, bo powoli zastanawiam się nad kupnem nowego gaźnika. A jak nie to sie pofatyguje i dam temu dziadkowi zeby go wyremontował "mówił ze jak bede miał z nim problem to postara się mi w tym pomóc. Czekam na rady. z góry dziękuje!!!
  • REKLAMA
  • #2 3405996
    bzykdamian
    Poziom 16  
    Ocena: 44
    może silnik jest już w kiepskiej kondycji i niema kompresj. jak sie nagrzeje to dobrze ci zapala-od 1 kopnięcia?
  • REKLAMA
  • #3 3406040
    looco5
    Poziom 16  
    Ocena: 66
    może i łapie jakieś lewe powietrze a doże masz wodę w paliwie i ja dostanie wody to przerywa

Dodano po 5 [sekundy]:

może i łapie jakieś lewe powietrze a doże masz wodę w paliwie i ja dostanie wody to przerywa sprawdz
  • #4 3406409
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2096
    jeżeli łapie lewe powietrze to na połączeniu gaźnika z cylindrem najczęściej z powodu wygiętej podstawy którą należy wyrównać, a swoją drogą to gaźnik sam z siebie się nie rozregulował więc jeżeli chodził dobrze to lepiej śrubkami nie kręcić jeżeli się nie wie jak i po co.
    Temat trochę nieelektryczny, ale takie objawy czasami daje cewka zapłonowa.
    czy równo pracuje na wolnych?
REKLAMA