logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Allan78+, jest wyświetlanie, ale nic kompletnie nie działa.

darfuji 05 Sty 2007 20:22 1100 6
REKLAMA
  • #1 3410038
    darfuji
    Poziom 10  
    mam problem z Alanem 78+ Radyjko jak nie żywe po włączeniu pojawia się na wyświetlaczu nie kompletne wyświetlenie ale prócz tego nic nie działa jak robie głośniej to coś buczy
    Nawet do końca nie potrafię opisać usterki bo jest taka dziwna mam podejżenia na procesor napowierzchniowy mocno się grzeję i nie mam pojęcia jakie tam powinny być napięcia jeżeli miał by ktoś schemat serwisowy tego radia to bardzo był bym wdzięczny.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3410273
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2483
    Najczęściej zasilanie procków to 5V. Sprawdz to napięcie.
  • REKLAMA
  • #3 3411637
    green33
    Poziom 31  
    Ocena: 98
    Albo układ resetowania procka.

Marcin
  • REKLAMA
  • #4 3411893
    tatronic
    Poziom 24  
    Ocena: 37
    Ale wtedy raczej procek niegrzalby sie mocno( o czym pisze wyzej kolega wyzej).Bardziej prawdopodobne zasilanie procka.Sprawdz stabilizator na zaslaniu procka.Pozdrawiam Arek
  • #5 3412640
    green33
    Poziom 31  
    Ocena: 98
    tatronic napisał:
    Ale wtedy raczej procesor niegrzalby sie mocno( o czym pisze wyzej kolega wyzej).Bardziej prawdopodobne zasilanie procka.Sprawdz stabilizator na zaslaniu procka.Pozdrawiam Arek

O fakt nie doczytałem o "grzałce" z procka....

Marcin
  • REKLAMA
  • #6 3416951
    darfuji
    Poziom 10  
    ok dzięki za pomoc pomierzę napięcia i dam znać a schematu serwisowego nikt nie ma? albo gdzie go szukać pomóżcie proszę
  • #7 3417223
    italiano_41
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam.
    Oto link do serwera alan i do schematu :http://www.thiecom.de/ftp/alan/alan78/
    Pozdrawiam Jurek.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z radiem Alan 78+, które po włączeniu wyświetla niekompletny obraz na wyświetlaczu, a poza tym nie działa poprawnie – przy zwiększaniu głośności słychać buczenie. Podejrzenie pada na procesor powierzchniowy, który mocno się grzeje. Wskazano, że typowe napięcie zasilania procesora to 5V, a problem może leżeć w zasilaniu lub układzie resetowania procesora. Zasugerowano sprawdzenie stabilizatora zasilania procesora. Użytkownik prosił o schemat serwisowy, który został udostępniony pod wskazanym linkiem do serwera z dokumentacją Alan 78+.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA