logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp GX17 simlock. W jaki sposób zdjąć blokadę?

dambi12 07 Sty 2007 10:08 4028 15
REKLAMA
  • #1 3416074
    dambi12
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Wiecie jak locka sciagnac?Ponoc Furious robi, macie cracka?
  • REKLAMA
  • #2 3417100
    grzechugd
    Poziom 21  
    Ocena: 9
    Z tego co pamiętam w dodatku jest tylko Gx15 i Gx30

Locka robi Polar Box 2
  • Pomocny post
    #3 3417270
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    Lock idzie tak samo jak z GX15, nawet soft od GX15 pasuje, dokładnie tak jak napisałeś cracknięty furious. Akurat mam na pulpicie to wrzucam w załączniku, co i jak z diagiem to już napewno znajdziesz milion razy było o tym na różnego rodzaju forach, można też oszczędzić sobie format diaga i zczytać kod z pliku, ale to też jak poszukasz to znajdziesz ;)

Kabel oczywiście nie ten ktory pasuje także do NEC'a tylko standardowy gx'owski kabel do zgrywania zdjęć itp. NEC kabel użyteczny jedynie przy metodzie ze zczytaniem kodów z pliku.

Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • furious_sharp.rar (2.77 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 3418519
    dambi12
    Poziom 12  
    Dzieki bardzo bede walczyl.Kupilem cholera w Hiszpanii 25 szt i myslalem,ze HWK pojdzie.Jakos mi sie zakodowalo ,ze jest GX17 a tu dupa.
  • REKLAMA
  • #5 3418950
    fellowes20
    Poziom 19  
    Ocena: 13
    Witam nieradzę robić nielegalny dodatek bez sprawdzenia wersji, pierwsze sprawdz wersję i datę produkcji na naklejce. Jeśli będzie nowszy to będziesz miał START NG i wtedy pomoże tylko nowy flash. To tylko taka moja sugestia. Jakby co to na PW .
  • REKLAMA
  • #7 3420833
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    Ja zawsze z lenistwa reset przez diag robiłem na 4 sztukiżadna nie padła, ale faktycznie to chyba raczej szczęście ;)
  • #8 3429000
    dambi12
    Poziom 12  
    Cholera ni chce mi pojsc tym programem, wogole mi fona nie czyta, kabel mam ok.

> ERROR <
    > Sending boot <
    > ERROR <
    > Sending boot <
    > Waiting command <

I tyle??
  • REKLAMA
  • #9 3429059
    ziko77
    Poziom 23  
    Ocena: 7
    sprawdz komunikacje, bo chyba jej nie ma... jak zainstalujesz drivery powinno byc ok. mnie rowniez na kilka sztuk zadna nie padla, ale gdyby cos to pisz.. flashowanie tego to tez nie problem...

pozdr.

lukasz
  • #10 3429210
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    a mi jedna padła :) , pół godzinki i chodziła jak nowa...
  • #12 3494337
    Miki91
    Poziom 2  
    ja mam sharpa 703! simlocka sciagolem ale gorzej jest z java... bo nie wiem jak zrobic aby ominac zabezpieczenia .. pomozcie
  • #13 4078483
    pouk
    Poziom 11  
    jak macie bluetooh to nie trzeba zadnych sterowników ... jedynie trzeba naladowac komórke.

Procedura:

1. ustawiasz aktywność bluetooth na 12h i na aktywny
    2. w komputerze ustawiasz nowe polaczenie zawansowane z komorka i wybierasz polaczenie !!->> COM <<-!!
    3. włączasz Sharp Furious ustawiasz odpowiedni port i wciskasz unlok i stosujesz sie do opisu ktory wyskoczy

i po tym mamy komorke odblokowaną :)
  • #14 4220560
    Master_Tarzan
    Poziom 13  
    Panowie czy mógłby mi ktoś podać jakie klawisze na telefonie trzeba wcisnąć by dokończyć simlocka z GXa bo mi znikło okienko i nie mogę go włączyć. Z góry wielkie dzięki.

Dodano po 13 [minuty]:

Oki. Już chodzi.
  • #15 6517054
    kylo1977
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    bardzo stary temat,ale muszę go odswieżyć.Chcę odsmoczyć ten model i wgrac ploskie menu.Dziala w angielskim vodafone.Mam mt-boxa i JAFa,jedyny kabelek jaki mam to ten z zestawu do sharpa 902 lecz jest on podobno kompatybilny z gx 17(nie usb).Czy jest szansa że zrobie to za pomoca tego co mam?
  • #16 6517513
    Marek09
    Poziom 24  
    Ocena: 137
    A skąd weźmiesz do niego polskie menu? Z tego co wiem to nie ma.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu Sharp GX17. Metody odblokowania są podobne do tych stosowanych w modelu GX15, a soft od GX15 jest kompatybilny z GX17. Do zdjęcia blokady używa się m.in. programu Furious (crack), Polar Box 2 oraz narzędzi typu START NG, które wymagają odpowiedniego kabla – standardowego kabla Sharp GX (nie NEC). W przypadku nowszych wersji telefonu z oprogramowaniem START NG konieczne jest flashowanie. Użytkownicy zgłaszają problemy z komunikacją i błędy podczas próby odblokowania, które często wynikają z braku odpowiednich sterowników lub nieprawidłowego kabla. Alternatywnie można użyć resetu przez diag, co czasem działa bezpiecznie. Istnieje także możliwość odblokowania przez Bluetooth bez instalacji sterowników, wykorzystując program Sharp Furious i odpowiednie ustawienia połączenia COM. Wątek porusza również kwestie braku polskiego menu dla GX17 oraz kompatybilności kabli z innymi modelami Sharp.
REKLAMA