logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak utworzyć bootowalne CD w Nero? Wersja 6.6.1.4 nie ma tej opcji?

Venom007 07 Sty 2007 17:10 7882 7
REKLAMA
  • #1 3417874
    Venom007
    Poziom 27  
    Ocena: 37
    Witam niedawno mialem nero nie pamietam wersji i mialem mozliwosc wypalania botowalnych CD poprostu w tym menu bylo normalnie utworz startujacy cd i luz ale przedwczoraj mialem format i teraz nie wiem w ktorej wersji to bylo sciągałem 6.6.1.4. i tam nie ma a wydaje mi sie ze taka sama mialem, a moze to jest jakis patch?
    Bardzo prosze o jakies info z gory dziękuje i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3417926
    tyszek
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Z tego co mnie pamięc nie myli to od 5 powinno to być.
    a jak bierzesz NEW i pokazuje się okno to jakie opcje masz ?? i dokładnie jaka to wersja
  • #4 3417936
    Venom007
    Poziom 27  
    ale ja niechce stworzyc botowalna płytke z windowsem:( Tylko ja chce zrobic plytke startującą zamiast dyskietki startowej bo nie mam flopa a chce zmienic biosa:)
  • #5 3417938
    wydafca
    Poziom 11  
    witam .

w wersji 6.3.0.0 ( nero burning room .. nie wiem jak w express ) mam takowa opcje nawte kiedys nagrywalem taka plytke ale generalnie wole cos takiego jak "Hiren's BootCD" z tym z zdazylo mi sie ze na laptopie nie widzial tej plytki...

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 3417950
    Venom007
    Poziom 27  
    Hirens bot ma duzo programikow :) ale narazie sa mi zbedne, a moze jest jakis inny program do tworzenia botowalnego CD (zamiast dyskietki startowej ??

Dodano po 4 [minuty]:

narazie sciągam 1cz. z moze to mi pomoze http://www.nero.com/nero6/eng/nero-up.php

Dodano po 25 [minuty]:

no i nic dalej nie ma tego tworzenia CD ktos ma jakis pomysł??

Dodano po 3 [minuty]:

ok juz mam dzięki za odp :D:)
  • REKLAMA
  • #7 3418119
    tyszek
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    http://www.ultimatebootcd.com/
    ściągasz i masz super boot cd. różne testujące programy itp itd.
    z tego co pamiętam to obraz iso który wypalasz na cd.
    Pozdro
  • #8 3418653
    Gutek666
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    jesli chodzi ci o płyte startowa to możesz ja juz zrobić w nero 6 a dokładniej to w nero expres dajesz dysk z danymi tylko że z opcja "dysk startowy" i tam boot ma powstać z dyskietki botowej czy z obrazów które ma nero

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy tworzenia bootowalnych płyt CD w programie Nero, zwłaszcza w wersji 6.6.1.4, w której użytkownik nie znajduje opcji tworzenia płyty startowej. Wskazano, że funkcja ta jest dostępna co najmniej od wersji Nero 5 oraz w wersjach 6.0.0.16 i 6.3.0.0, zarówno w Nero Burning ROM, jak i Nero Express. Aby utworzyć płytę startową, należy w Nero Express wybrać opcję "dysk startowy" i wskazać obraz dyskietki startowej lub inny bootowalny obraz. Użytkownik chciał stworzyć płytę startową zastępującą dyskietkę startową, np. do zmiany BIOS-u, a nie instalacyjną płytę Windows. Zaproponowano także alternatywne rozwiązania, takie jak użycie gotowych bootowalnych obrazów typu Hiren's BootCD lub Ultimate Boot CD, które zawierają narzędzia diagnostyczne i mogą być nagrane jako obrazy ISO. Wskazano, że Nero nie wymaga patcha do tej funkcji, a problem może wynikać z nieznajomości właściwej opcji w programie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA