logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Orion Triade 34 Chassis 4900 Professional Wyłacza się

deCassa 07 Sty 2007 23:46 1098 2
REKLAMA
  • #1 3419664
    deCassa
    Poziom 11  
    Witam serdecznie !
    Proszę o pomoc otóż mój tv Orion Triade 34 chassis 4900 Professional, miał wadę taką że chodzi czasem dwie trzy godziny i samoistnie wyłączył się w stan czuwania czasem po ponownym włączeniu go uruchomił się czasem nie a po kilkunastu godzinach po włączeniu go do sieci znów ponownie chodził jakis czas a ostatnio padł mi całkiem tzn jest na stand by ale gdy włączam go z pilota na kanał lub z lokalnej klawiatury to nic się nie dzieje tylko słychac w głośnikach na moment w głośnikach że napiecie do chodzi i to wszystko.Proszę o pomoc każdego fachowca czy jest wysoce prawdopodne że padł całkiem układ scalony TDA 8140 ?Proszę o rade i cokolwiek.Pozdrawiam i z góry najmocniej dziękuję !
  • REKLAMA
  • #2 3419817
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 869
    A kto może wiedzieć co się stało jak Ty podajesz tylko opis usterki? Płyta sprawdzona pod względem zimnych lutów (bardzo prawdopodobna przyczyna). Napięcia z zasilacza występują? poprawne on-off? pytania mozna by mnożyc.
  • #3 3419828
    deCassa
    Poziom 11  
    płyte sprawdziłem pod kątem zimnych lutów lutownica smd wymieniłem cyne i dałem nową szwjacarską teraz dalej od czego zacząc nie jestem fachowcem i dlatego proszę o kolejne podpowiedzi co najważniejsze w dalszym postępowaniu ? tylko wada znana jak świat chodził i wyłacza się samoistnie w stan czuwania ? a teraz padł oddałbym do serwisu ale nie maja wolnego miejsca dopiero za 2 tyggodnie a mam jeden tv i dodam że uczyłem sie w technikum elektron.
REKLAMA