logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG LH T6345 - przerwana aktualizacja oprogramowania

Jarek837 08 Sty 2007 22:57 3671 8
REKLAMA
  • #1 3423406
    Jarek837
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam
    Przypadkowo włożylem płytę do napędu z softem i zaczęło mi uaktualniać oprogramowanie. Niechcący jednak wylączylem dvd pilotem i teraz nie dziala, tzn przelącza się pilotem na tuner ale nie ma dzwięku nie wysuwa tacki i nie czyta plyt.
    Byl podobny temat nie dawno i w zwiąku z tym mam pytanie - dvd jest na gwarancji co zrobić żeby mi go naprawili w jej ramach, czy to możliwe a jak nie to ile kosztuje wgranie nowego softa, gdzie to zrobić w serwisie lg? chcę jak najtaniej? proszę pomóżcie bo to kino mojej dziewczyny i już dość się naplakała że jej zepsulem...:(
  • REKLAMA
  • #2 3424013
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2364
    Tylko zewnętrzyny programator a koszt to w zależności od serwisu od50zł...a czy zrobia to na gwarancji może ale spróbowac warto.
  • REKLAMA
  • #3 3424084
    chozby
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Witam .
    Zanieś do Serwisu Autoryzowanego i nie kręć ( opowiedz jak było ) .Na pewno Ci pomogą i nie stracisz gwarancji .
    Pozdrawiam.
  • #4 3424178
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Jarek837 napisał:
    przypadkowo włożylem płytę do napędu z softem i zaczęło mi uaktualniać oprogramowanie. Niechcący jednak wylączylem dvd pilotem i teraz nie dziala

A na przyszłość nie rób niczego bezmyślnie.
  • #5 3427759
    Jarek837
    Poziom 12  
    Jutro sie wybieram do serwisu boję się tylko o gwarancję ale coż zobaczymy jak będzie, to co najlepiej powiedzieć prosto z mostu co się stalo?
  • REKLAMA
  • #6 3428482
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Bezwzględnie tak. Prawdopodobnie zapłacisz ok.50 zł za zaprogramowanie i nie stracisz gwarancji. Jeżeli będziesz kręcić, oni i tak rozpoznają przyczynę i wtedy może być problem z gwarancją.
  • REKLAMA
  • #7 3431665
    Jarek837
    Poziom 12  
    Sprzęt juz w serwisie. Przyczyna - robiona aktualizacja, taki podalem powód. Czekam do piątku na ekspertyzę, mam nadzieję, że nie stracę "majątku" przez moją głupotę:(
  • #8 3458887
    Jarek837
    Poziom 12  
    Dopiero jutro wybieram się po sprzęt, ciekawe dlaczego tak długo zeszło im wylutowanie i zaprogramowanie pamięci? Musze zaplacić 55 zł, ale nie wiem czy nie stracilem gwarancji, bo nie pytalem. I jeszcze sedno sprawy, ciekwe czy te litery będą w końcu większe... a wszystko przez inżynierow LG gdyby na zdrowy rozsądek wzięli to, że litery do filmu, nie mogą być takie małe, bo nie każdy ma tv 42 cale, albo ogląda go z odleglości metra:), wystarczylo dodać opcję powiększania czcionki w menu...
  • #9 3464191
    Jarek837
    Poziom 12  
    Sprzęt naprawiony. Koszt jw. Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W trakcie przypadkowej aktualizacji oprogramowania w odtwarzaczu LG LH T6345 doszło do przerwania procesu przez wyłączenie urządzenia pilotem, co spowodowało brak działania napędu DVD – brak dźwięku, niemożność wysunięcia tacki i odczytu płyt. Zalecane jest niezwłoczne oddanie sprzętu do autoryzowanego serwisu LG, gdzie możliwe jest ponowne wgranie oprogramowania za pomocą zewnętrznego programatora. Koszt takiej usługi wynosi około 50-55 zł. Ważne jest, aby podczas zgłoszenia awarii nie ukrywać przyczyny problemu, co pozwoli zachować gwarancję. Proces naprawy może wymagać wylutowania i zaprogramowania pamięci, co może wydłużyć czas serwisowania. Po naprawie urządzenie działa poprawnie, a koszt usługi jest relatywnie niski. Dodatkowo poruszono kwestię rozmiaru czcionek w menu, sugerując potrzebę ich powiększenia w przyszłych wersjach oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA