logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć komputer stacjonarny z laptopem do przesyłania plików?

michaltczew 09 Sty 2007 13:11 1682 4
REKLAMA
  • #1 3424887
    michaltczew
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Witam prosze o rade szukalem na forum jak polaczyc 2 komputery razem ale wszystko jest jak polaczyc w siec. Interesuje mnie jak polaczyc komputer stacionarny z laptopem abym mogl przesylac sobie jakies programiki i inne pierdolki z dysku kom stacionarnego na dysk laptopa i na odwrot. Nie wiem czy kupic jakis kabel pod USB czy cos innego.
    Prosze o podpowiedz
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3425016
    otoidzieon
    Poziom 12  
    Ocena: 49
    To zależy czy masz karte sieciową w laptopie. Jeśli masz to dokupujesz za 25 zł karte sieciową do stacjonarki (najlepiej taką pod USB) krosujesz kabel i juz masz połączone.
  • REKLAMA
  • #3 3425017
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Sieć właśnie do tego służy i będzie lepszym rozwiązaniem niż przewód USB.

Jeśli masz w laptopie kartę WLAN to możesz dokupić kartę bezprzewodową do komputera stacjonarnego i już masz połączenie bezprzewodowe.
  • REKLAMA
  • #4 3429618
    michaltczew
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Hej dziekuje za odpowiedzi a wiec tak stacionarka ma karte sieciowa laptop tez dzis dokupilem kabel skrosowany tylko facio w sklepie powiedzial ze musze zmienic numery IP w kartach jesli tak to prosze podpowiedziec mi krok po kroku jak to zrobic gdzie wejsc jaki IP wpisac i gdzie a jesli nic nie trzeba robic to czy jak zepne te 2 kompy to czy beda sie widzialy odrazu wiem ze musze udostepnic pliki jesli chce je sciagnac to akurat wiem jak zrobic a jesli wpisywac IP to jak i gdzie i co zrobic zeby wrocic spowrotem do ustawiem bo na stacionarnym chodzi stale lacze i zeby wszystko zagralo jak odepne kabel
    Pozdrawiam
  • #5 3429855
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 131
    Karty sieciowe mają już swoje IP. Wystarczy połączyć komputery i skonfigurować sieć. To wszystko.

I oczywiście udostępnić je, jak już kolega wspomniał.
REKLAMA