logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung X450 - LCD robi się niebieski po kilku godzinach bezczynności

Gsm_michal 10 Sty 2007 13:57 1077 2
REKLAMA
  • #1 3429245
    Gsm_michal
    Poziom 25  
    Ocena: 21
    Witam..
    taki troche dziwny problem ale tel nie jest w pełni sprawny.. wiec tak kupiłem telefon z uszkodzonym LCD.. znaczy nie był pobity ale nie wyświetlał nic był niebieski.. kupiłem nowy na allegro i wrzuciłem razem z nową taśmą i tel chodzi ale tak.. po ok 4-5h jak nic się nie robi np po nocy telefon ma niebieski LCD.. da się zadzwonic wszystko ale dopiero ponowne włączenie i wyłączenie telefonu sprawia że obraz na LCD znowu się pokazuje.. i nie mam kompletnie pojęcia co robić.. może ktoś miał coś takiego kiedyś i się uporał z tym przypadkiem.. aha soft nowy bo sam zmieniałem i bez zmian..
    pozdrawiam
    Michał
  • REKLAMA
  • #2 3429508
    szlejk
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Witam. Prawdopodobnie masz gdzies zwarcie na złaczy lcd sprawdz moze pomoze.
  • #3 3429589
    Gsm_michal
    Poziom 25  
    Ocena: 21
    hmm nie bardzo mi się widzi te zwarcie.. bo jakby zwierało to wogóle by się nie wyswietlało nic na LCD.. a tak chodzi chodzi.. ale do czasu.. a mam pytanie nie jest problemem raczej to że wyświetlacz na taśmie nie ma wogóle elementów tak jak oryginały.. taki już kupiłem i miało działać w 100%.. więc myśle że to nie LCD.. mozę jeszcze jakieś sugestie?
    Pozdrawiam
    Michał
REKLAMA