logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP M407 - aparat nie włącza się, dioda miga, obiektyw się wysuwa, ekran ciemny

Jarek837 10 Sty 2007 22:52 4483 11
  • #1 3431710
    Jarek837
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam! Mam pytanie odnośnie ctyfrowki Hp M407. Otoż ok. tygodnia po skończeniu gwarancji padl, tzn nie da się go wlączyć. Mignie tylko dioda na przycisku wlączającym i wysunie się obiektyw, a reszta się zawiesza i na ekraniku jest ciemno (niekiedy jakieś poziome linie). Podobno te aparaty się psują, ale co moglo się w nim zepsuć? Czy to wina optyki (bo spotkalem się z taką opinią) czy raczej elektroniki?
  • #3 3433561
    witek17
    Poziom 24  
    Ocena: 154
    wykosztuj się na nowe dobre baterie alkaliczne (tak za 5 złotych), aparat ogólnie dobry, ale zwykłe paluszki w ogóle nie wchodza w grę, alkaliczne starczają na 10 zdjęć :cry:, mam akumulatory, ale ssie je jak odkurzacz

to jest przyczyna na 90 %

jeżeli masz akumulatorki to zmień je na nowe (ale przedtem sprawdź czy działa na alkalicznych)
  • #4 3441926
    Jarek837
    Poziom 12  
    Mam nowe akumulatorki na bateriach alkalicznych też nie chodzi, więc to chyba coś poważniejszego... a co do nowego oprogramowania to jak je wgrac? jakimś programatorem czy przez jakieś wejście w aparacie?
  • #5 3441956
    Robert 1960

Poziom 32  
    Ocena: 408
    Witam !
    Na wyposażeniu aparatu powinieneś mieć kabel do komputera, trzeba go podłączyć i zainstalować !
    Pozdrawiam !
    Robert
    Konto firmowe:
    P.U.T. DOMSAT
    Ignacego Rzeckiego 4/39, Lublin, 20-637 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
  • #6 3442772
    techrys
    Poziom 28  
    Ocena: 59
    Mam podobny problem z aparatem hp M305 - świeże akumulatorki i na bank dobre bo pracują w innym cyfraku. Aparat włącza się i zaraz wyłącza, a na ekranie pozostają jakieś ciemne paski. Co z tym zrobić?
  • #7 3446284
    Jarek837
    Poziom 12  
    To masz taki sam problem jak ja. Podobno to wina plyty glównej aparatu, a naprawa w granicach 400 zl, więc raczej nie oplaca tego robić. Chyba że to coś innego, bo jak nie to lepiej kupić nowy, renomowanej firmy i będzie spokój na lata.... pozdrawiam, mo aparat jest w naprawie u znajomego, jak bedę coś wiedzial o przyczynie awarii to dam znać...
  • #8 6130834
    maciek9991
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam,
    Mam aparat HP photosmart M407 i po ostatniej naprawie wyskakują mi na zdjęciach poziome paski. Na polu nie mogę w ogóle robić zdjęć bo po zrobieniu zdjęcia zamiast zdjęcia wyskakuje mi cały biały ekran. Czy to może być korekta zdjęć :?::?::?: Jeśli tak, co mogę z tym zrobić:?::?::?:
  • #9 6142673
    thomasz222
    Poziom 20  
    Ocena: 18
    Kto Ci to naprawiał?
    Masz niesprawną migawkę, dlatego zdjęcia są prześwietlone. Jeżeli zablokowana, to łatwo można usunąć usterkę, ale jeżeli uszkodzona taśma migawki, to do wymiany cały moduł.
  • #10 6150078
    maciek9991
    Poziom 12  
    No to co mogę z tym zrobić:?::?::?: A jeśli naprawa to ile to będzie kosztowało:?::?::?:
  • #11 6150138
    thomasz222
    Poziom 20  
    Ocena: 18
    Koszt naprawy w serwisie nie powinien przekroczyć 100zł.
    Polecany serwis przeze mnie poszedł na pw.
  • #12 9570157
    maciek9991
    Poziom 12  
    Dzięki tomasz222! Już nie używam w ogóle tego aparatu, ponieważ ekranik pękł. Mam już od dawna nowy i dlatego się nie interesowałem tym tematem za co przepraszam. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.

Podsumowanie tematu

✨ Aparat cyfrowy HP Photosmart M407 po zakończeniu gwarancji nie włącza się prawidłowo – dioda miga, obiektyw się wysuwa, a ekran pozostaje ciemny lub wyświetla poziome linie. Próby zasilania aparatu nowymi bateriami alkalicznymi lub akumulatorami nie przyniosły efektu. Aktualizacja oprogramowania wymaga podłączenia aparatu do komputera za pomocą dołączonego kabla USB i instalacji sterowników ze strony HP. Podobne objawy występują w modelu HP M305, gdzie problem może leżeć w uszkodzeniu płyty głównej, a koszt naprawy jest wysoki (około 400 zł), co często nie opłaca się naprawiać. W innym przypadku, po naprawie aparatu HP M407 pojawiły się poziome paski na zdjęciach i prześwietlenia spowodowane uszkodzoną lub zablokowaną migawką; naprawa migawki w serwisie kosztuje około 100 zł. W przypadku poważniejszych uszkodzeń modułu migawki konieczna jest jego wymiana. Ostatecznie użytkownik zrezygnował z dalszej naprawy ze względu na pęknięty ekran i zakupił nowy aparat.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA