logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chcę kupić panel do suba z dobrym lpf (ciąg dalszy)

MTM63 11 Sty 2007 17:39 1269 3
REKLAMA
  • #1 3434158
    MTM63
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Chciałbym żeby panel miał około 100-200W ciągłej. Potencalnie ma być przeznaczony do Pionera TS-W305DVC. (ciągła 400W, dwucewkowy 4 Omy)
    Ale przed włożeniem go do jakiegokolwiek suba chcę przetestować go na własne uszy w różnych głośnikach. Nie chce się sugerować tylko opiniami innych bo mam dość "swojaki" gust.
    Ważny jest też filtr. najlepiej żeby miał odcięcie poniżej 50 Hz

http://www.bazafirm.pl/newbaza/edytorwww/pane...nta=1F72AE&id_zakladki=9445&l=1&id_grupy=6820

Myślałem o tym: Pa 9,1 jego cena to 235 zł ewentualnie 11.1
    Czy to jest tego warte?
  • REKLAMA
  • #2 3435407
    Mleczyk89
    Poziom 34  
    Ocena: 264
    Jezeli ma pan jakakolwiek wiedze elektronicza to proponowal bym wykonanie panelu samemu.Z tego co widzialem 9.1 zbudownae jest na tda7294 ktore przy 4R da moze z 70 wat przy malych znieksztalceniacz ale raczej jeszcze mniej.Te 100W jest przy 10 % THD.Ja wykonywalem podobny panel do swojego suba (stx 32.300.4.SS + mosfet 200W AL-35 + przestrajany filtr aktywny sub4 od "cartonaudio" to na 15m^2)Moze nie wyglada to baaardzo profesjonalnie ale swoja role spelnia.apropo jeszcze jak widzialem filtr ktory w tych panelach byl zastosowany to ten sam ktorego ja uzylem.Jesli ma pan wiekrze zapotrzebowanie na moc to moze byc AL-13 mosfecik 400W.Chyba ze nie kalkuluje sie to panu bo niewiem ile pan na panelek ma zamiar przeznaczyc
  • REKLAMA
  • #3 3436009
    MTM63
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    a ile pan by sobie życzył za coś takiego jak pan użył. . . i jak to wygląda?
  • #4 3437845
    Mleczyk89
    Poziom 34  
    Ocena: 264
    Wiedzac ze sub bedzie aktywny zrobilem pod wzmacniacz ocobna komore w ktorym sa 2 transformatory i cala elaktronika , dlatego nie musialem dbac o to zeby to bylo szczelne .To pomoglo mi zrobic leprza wymiane ciepla.Jak widac na dole plastikowa obudowa od jakies wierzy philipsa a wyrzej wykonany panel z kawalka obudowy od niej o grybosci jakies 5 mm.Caly tyl nie jest jeszcze wykonczony bo byl robiony w pospiechy na sylwestra.Mozna powiedzec ze w ostatnie godziny przed sylwkiem skonczylem ;] W pana przypadku konieczne by bylo chyba umieszczenie wszystkiego na samej plycie ,moze poza transformatorem.Moze pan rownierz poszukac na forum bo ktorys z forumowiczow robil cos podobnego.Niestety nie pamietam nazwy tematu.
    Załączniki:
    • Chcę kupić panel do suba z dobrym lpf (ciąg dalszy) Zdjęcie(1)_filtered.jpg (152.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA