logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie przejście SVHS do TV wybrać, by oglądać filmy na monitorze i telewizorze?

ostry13 12 Sty 2007 23:58 810 2
REKLAMA
  • #1 3439744
    ostry13
    Poziom 2  
    popatrzylem z tylu kopma i mam takie wejscie SVHS (rys. 1), a przy telewizorze mam takie wejscia (rys. 2 i 3);

mam taki kabel, ale on nie pomaga:

dowiedzialem sie ze trzeba posiadac karte graficzna z wyjsciem tv, którą chyba mam, odpowiednie sterowniki i ich dobre ustawienie. Mam na oku inne kable i nie wiem jakie? 1,2 czy 3, albo 1+2, nie wiem :(

1.

2.

3.

albo jeszcze zupelnie cos innego, jestem początkującym, wiec nie wiem co i jak... poprostu chce zeby byl podlaczony monitor, a telewizor osobno i na monitorze i na telewizorze lecialy filmy, a moze jeszcze jakis program jest potrzebny. Jak cos to tu: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4887076&order=p sa wszystkie kable i prosze o podanie, takiego, zeby dzialal.

Dziekuje z góry i pozdro all, 3-majcie sie ;p
  • REKLAMA
  • #2 3439878
    Paweł Szeredi
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Witam, kabel nr 2 będzie odpowiedni. W komputerze do kart graficznej i wyjścia karty muzycznej a w telewizorze do euro. Nie potrzebujesz innych sterowników niż od karty graficznej.

Jeszcze tylko problem może polegać na telewizorze. Ja w starym telewizorze miałem niestety cz-b obraz łącząc w ten sposób. Rozwiązałem ten problem łącząc przez magnetowid.

Pozdrawiam
    Paweł Szeredi
  • #3 3440220
    ostry13
    Poziom 2  
    Wielkie dzienki, TV mam NOKII -art. 30236; wiec nie wiem czy mi sie oplaca, a ten obraz to widziales wszystko co sie na kompie dzialo? nawe jak grales np w NFSMW, czy tylko wybrane fragmenty?

a wlasienie mam jeszcze jeden problem, jak podlaczam koma z wieza
    kablem "mini jack 3,5<------>mini jack 3,5", to samoczynnie mi sie wlacza ECHO, tylko jak wlacze AUX to jest "Echo On", jak odlacze kabel to jest "Echo Off", jak sprostac temu bo niczego nie da sie sluchac?? wieza Daweo.
REKLAMA