logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Elemis 6360TMS - Problem z uruchomieniem po skopiowaniu pamięci EEPROM

Facet 05 Wrz 2003 21:21 1590 4
REKLAMA
  • #1 317923
    Facet
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Po wykonanej naprawie Elemisa 6360 -- uszkodzenie ramki , stwierdziłem
    brak mozliosci zaprogramowania stacji ( nie wszystkie mozna było wstroic) nie działało poprawnie automatyczne wyszukiwanie .
    Po wejściu w tryb serwisowy niopatrznie uruchomiłem funkcje ,, kopijuj zawartośc pamieci ,, ( chyba tak to tak było napisane) obiornik działa do chwili wyłaczenia z pilota . Ponownie nie chciał sie uruchomic . zmienia sie dioda kontrolna na panelu z czerwonej na zielona i to wszystko , brak impulsów sterujących z generatora . Szyny działaja napiecia załączajece tez sie prawidłowo zmieniaja . Co zrobić , czy jest jakas procedura inicjacji pamieci? Podstawiłem nawy eeprom ( czysty ) bez rezultatu .
    Prosze o pomoc moze którys z Kolegów miał cos podobnego .
  • REKLAMA
  • #2 318038
    mch
    Poziom 23  
    Ocena: 43
    a co było z ramką?może to tea2029?Na czystym eepromie powinien załączyć się.
  • REKLAMA
  • #3 318162
    amik9m
    Spec od TV
    Ocena: 133
    Pamięć musi być z odp. programem.
    Spróbuj na którymś z załączonych wsadów (do ELEMIS 6355TN lub 5355, ale z takim samym proc. - SDA5250M-C17).

Pozdr.
    Załączniki:
    • ELEMIS-bin_EEPROM.zip (1.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 318191
    Facet
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Gdzie mam szukać tych wsadów ?moze ktos by mi mógł podesłać?
  • #5 318401
    amik9m
    Spec od TV
    Ocena: 133
    Przecież Ci je wysłałem (z poprzednim postem). Musisz być zalogowany, żeby zobaczyć załącznik, ale to chyba wiesz...
REKLAMA