logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odczytać kod do radia OPEL CDR 2005 VDO z 2002 roku?

stanw2 13 Sty 2007 21:29 15730 7
REKLAMA
  • #1 3442936
    stanw2
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Kupiłem radyjko na allegro niby z oryginalnym kodem, ale niestety ten oryginał nie wchodzi. Sprzedawca nie odbiera telefonu ani nie odpisuje na SMS-y. Znam procedurę wpisywania kodu, radio jest chyba z 2002 roku. Czy ktoś może mi pomóc w tej sprawie. Podobno można odczytać na podstawie nr fabrycznego. Z góry serdeczne dzięki.[/b]
  • REKLAMA
  • #2 3443003
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3443044
    stanw2
    Poziom 2  
    Radio jest z samochodu OPEL VECTRA C SIGNUM rok 2002, a teraz zamontowałem w Corsie C 2001. Rozumiem że bez włożenia go do tej Vectry i wylogowania, nie wejdzie mi kod, który mi podał sprzedający, nawet jeśli jest prawidłowy. Nie mogę się z nim skontaktować, czy serwis Opla pomoże i za jaką kasę, a może ktoś zna jakiegoś fachowca z okolic Warszawy. Jeszcze jedno, jak się robi wylogowanie. :?:
  • #4 3443915
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 77
    elektrit napisał:
    Jeżeli z Vectry C,to przed wymontowaniem powinno byc wylogowane :)

Wylogowanie musi być w autach po 2004 r ( nowe iso ) .
    W starszych rocznikach nie trzeba przeprowadzać tej procedury.
    Masz po prostu zły kod.
  • #5 3444368
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1409
    Tak często jest na allegro z tymi kodami na 100% masz zły kod a to radio nie trzeba logować do auta , w Warszawie nie jeden serwis Ci to zrobi u OPLA też powinni a ceny cóż :D są umowne
  • REKLAMA
  • #6 3444542
    stanw2
    Poziom 2  
    UDAŁO SIĘ ZDOBYĆ NOWY, PRAWIDŁOWY KOD, RADYJKO DZIAŁA.
  • REKLAMA
  • #7 4011932
    romek-54
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    A gdzie moge zdoby kody?
  • #8 4011939
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    A są ludzie którzy potrafią go odczytać a jak się ma papiery od radia do serwis Opla też poda.

SławeK

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada radio OPEL CDR 2005 VDO z 2002 roku, które pochodzi z Opla Vectry C Signum i zostało zamontowane w Corsie C 2001. Problem polega na tym, że oryginalny kod zabezpieczający do radia nie działa, a sprzedawca nie odpowiada na kontakt. W dyskusji wyjaśniono, że w starszych modelach Opla (przed 2004 rokiem) nie ma potrzeby wylogowywania radia z auta, więc kod powinien działać bez tej procedury. Najprawdopodobniej podany kod jest błędny. Można uzyskać prawidłowy kod w serwisie Opla lub u specjalistów zajmujących się odczytem kodów do radioodtwarzaczy. Ostatecznie autor tematu zdobył nowy, poprawny kod i radio działa prawidłowo. Wskazano również, że serwisy w Warszawie oferują pomoc w odczycie kodów, a posiadanie dokumentów radia może ułatwić uzyskanie kodu w autoryzowanym serwisie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA