logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyrównać obraz w LG 29FS2ANX slim i usunąć efekt beczki?

wroobelek1 14 Sty 2007 12:21 2073 5
REKLAMA
  • #1 3444606
    wroobelek1
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    witam mam problem z geometrią obrazu w LG 29FS2ANX slim , wiem jak wejść w menu serwisowe gdzie ponoć problem można rozwiązać ale co dalej , jak wyrównać obraz żeby nie tworzył "beczki" jak obecnie i gdzie znaleźć jakiś ekran testowy to tego , z góry dziękuje i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3444850
    PIOTREL
    Poziom 26  
    Ocena: 172
    WitajZa dużo nic nie zrobisz. Delikatny objaw beczki jest „typowy” dla kineskopów typu slim, zwłaszcza pierwszych. Producenci częściowo ten problem rozwiązali oklejając delikatnie kineskopy magnesikami.
  • REKLAMA
  • #3 3445679
    wroobelek1
    Poziom 11  
    hmm , z tym ze widziałem identyczny TV jak moj i geometria była OK , właśnie poprawiona przez menu serwisowe
  • REKLAMA
  • #4 3729683
    0lder
    Poziom 2  
    U mnie jest tok samo. Najgorsze jest to, że te zniekształcenia mają charakter dynamiczny, tzn. można niby ustawić geometrię w miarę poprawnie na obrazie testowym, ale już na innym obrazie, na innym tle obraz wraca do "normy", czyli "beczki".
  • REKLAMA
  • #5 3730997
    bogdan maciak
    Poziom 11  
    pracuje w Lg i kolega z OQC kontrola jakosci stanowszo mi odradził slima ponieważ kineskopy sa kiepskie jak czytam wasze posty okazuje sie ze miał racje
  • #6 3731257
    0lder
    Poziom 2  
    Ja niestety doświadczyłem tego na własnej skórze (kieszeni). Kineskopy są beznadziejne, dziwię się jak można z czymś takim niedopracowanym wychodzić do klienta?
REKLAMA