Student22 napisał: Jak mam sprawdzić Uzpa + i - gdzie mam mierzyć otworzyć wzmacniacz i gdzieś przy zasilaczu? za schemat był bym wdzięczny. Ale czy z zepsutym zasilaczem wogóle by było słuchac dzwięk? Tak jak mówiłem gra prawidłowo, ale na jeden głośnik drugi cichuteńko tak jakby na drugi głośnik brakowało sygnału albo gdzieś sygnał "tracił moc".
sorki ale masz pojecie wogule o elektronice ? jezeli nie to ciezko bedzie ci cokolwiek powiedziec :(ale spróbuje ...
1narazie se odpusc zasilacz.!!!(podpytalem sie kolesia który naprawia audio gwarancyjnie soniacza i doradził nastepujaco )
2 nozesz pomiezyć napiecie spoczynkowe na jednym wyjsciu i na drugim jak wzmacniacz jest właczony w stanie jałowym (czyli bez zadnej muzy ) .. i zlokacz czy sa odpowiednio takie same napiecia
3 jak jest po równo to nastepnie mierzysz napiecie na tranzystorach mocy(badz wyjciowych jak zwał tak zwał

) jak jest tez równo to dopiero zajmij sie przedwzmacniaczem itp .... az do bulu . (nie przejmuj sie ze nie masz schematu bo masz z czym porównac .. bo lewy i prawy kanał jest identyczny )
4 niestety schematu nie mam . bym musiał dzwonik do sony-ego a to juz koszty dla mnie a raczej dla mojego starego który prowadzi servis soniacza itp ...
5 jak zmierzysz to daj znac .
6 aha no i ostatnia zecz . wes spisz nr. fbryczny . zlokam czy czasem nie wypuscili wadliwej partii ... bo sie zdarza takie cos i to dosyc czesto ...]
pozdro