logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlock z Samsung D-900 Orange UK? Kable, oprogramowanie, porady

Brzymeq 16 Sty 2007 20:40 1889 10
REKLAMA
  • #1 3450722
    Brzymeq
    Poziom 32  
    Ocena: 118
    Witam, mam taki telefonik jak w tytule i potrzebuje sciagnac z niego locka, ktos ma juz z tym telefonem jakieś doświadczenie? moze jest cos co powinienem wiedziec. kabelek musze miec od d900 czy podejdzie mi cos innego ? nasetpna sprawa to ze w hwk_samsung nie mam tego modelu, moge zrobic to pod innym np. d800 ? no i czy jest jakas mozliwosc zrobic locka kabelkiem usb dolaczonym w tel.
    do dyspozycji mam twistera,mt-boxa,smartclipa i inne starsze ktore nie wchodza w rachube.

Bede wdzieczny za wszelkie wskazówki.
  • REKLAMA
  • #2 3450771
    MoDerato
    Poziom 17  
    Kabel od Samsunga D800, soft UFSsuite 3.03 i jeżeli masz orygnalnego HWK to sobie odblokujesz to jest napewno ten model.
  • REKLAMA
  • #4 3451366
    Gryfis
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    klon tez powinien zrobic
  • REKLAMA
  • #5 3451367
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    za pare złotych zrobia ci specjalisci z clona oryginała i bedzie wszytsko ok
  • #6 3451459
    Brzymeq
    Poziom 32  
    Ocena: 118
    @Gryfis to ze powinna to i ja wiem, ale czy ktos robil, wiesz to nie jest nokia 3310 ze ja mlotkiem naprawisz jak cos pojdzie nie tak:)

juz mialem takiego d900 wczesniej, ale bez locka byl :/

@komismaja nie chce inwestowac w twistera bo praktycznie uzywam tylko do lg i samsungow, do tego sie nadaje wg. mnie :) chyba ze to kwestia dniowki to mozna pomysleć. poki co czekam na info od kogos kto robil ten telefonik.
  • #7 3451558
    Gryfis
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    ja mam ufs+hwk trial 3.03 i czasami robi a czasami lipa z samsungami loteria ale napewno nie uwalisz go . ale pierwsze co zainstaluj 3.03 pojawi sie d900 w menu wyboru
  • REKLAMA
  • #8 3451573
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    Brzymeq napisał:
    @Gryfis to ze powinna to i ja wiem, ale czy ktos robil, wiesz to nie jest nokia 3310 ze ja mlotkiem naprawisz jak cos pojdzie nie tak:)

juz mialem takiego d900 wczesniej, ale bez locka byl :/

@komismaja nie chce inwestowac w twistera bo praktycznie uzywam tylko do lg i samsungow, do tego sie nadaje wg. mnie :) chyba ze to kwestia dniowki to mozna pomysleć. poki co czekam na info od kogos kto robil ten telefonik.

tak jest to kwestia dniówki ;)
  • #9 3800123
    diora666
    Poziom 2  
    Witam (moj pierwszy post) :) Prosilbym o jakis program ktorym mozna zdjac Sim Locka z Samsunga D900 :) Z gory dzieki :)
    P.S Mam kabel serwisowy :)
  • #10 3800229
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Jak przeczytałeś ten temat to wiesz, że darmówkami nie zrobisz simlocka. Udaj się do komisu/serwisu zaołąć 30-50zł. i problem z głowy.
    pozdr
  • #11 3801619
    diora666
    Poziom 2  
    Szkoda :( Zostaje tylko serwis :(

Podsumowanie tematu

✨ Dla zdjęcia simlocka z Samsunga D900 Orange UK zaleca się użycie kabla serwisowego od modelu D800 oraz oprogramowania UFSsuite w wersji 3.03, które w najnowszej wersji powinno zawierać obsługę D900 w menu. Odblokowanie jest możliwe przy użyciu oryginalnego interfejsu HWK, a także klony HWK powinny działać, choć z mniejszą pewnością. Próby odblokowania za pomocą innych narzędzi jak Twister, MT-Box czy Smart-Clip są mniej skuteczne lub niezalecane. W praktyce odblokowanie D900 bywa niestabilne i traktowane jako loteria, dlatego często rekomenduje się skorzystanie z usług serwisu lub komisu, gdzie za opłatą 30-50 zł można zdjąć simlocka bez ryzyka uszkodzenia telefonu. Nie ma dostępnych darmowych programów do samodzielnego zdjęcia simlocka z tego modelu, a użycie kabla USB do odblokowania nie jest potwierdzone.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA