logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V220 - mikrofon nie działa mimo wymiany, co sprawdzić?

Mustangoo 17 Sty 2007 12:41 1131 4
REKLAMA
  • #1 3452998
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Witam...
    Mam Mot V220. Dostalem ja z objawami nie dzialajacego mikrofonu - prosta sprawa. Wymienilem mikrofon nie dziala. Wymienielem nastepny nie dziala. Telefon nie ma sladow zalania, nie wyglada na upadniety ;) , ogolnie stan telefonu bardzo dobry. Spotkal sie ktos z czyms takim? Za pomoc bede wdzieczny.
  • REKLAMA
  • #2 3453300
    piranek21
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Witam. Zwróć uwagę czy dobrze jest przylutowane złącze. Dla pewności przelutuj. Piny od mikrofonu masz pokazane na zdjęciu. Pozdrawiam. Jak to nie pomoże to daj znać będziemy kombinować dalej.
    Załączniki:
    • Motorola V220 - mikrofon nie działa mimo wymiany, co sprawdzić? V220.jpg (154.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 3453618
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Wszystkie sa dobre, do mikrofonu ida dwa pierwsze od dolu...Probowalem przylutowac do tych punktow microfon i puscic na zewnatrz. Takiej proby tez nie lyknal, wiec jestem 100 % pewny ze to nie mikrofon, to musi byc cos na plycie. Sprawdzilem tez przejscie od stykow do punktow lutowniczych (wydawalo mi sie nie mozliwe ze to sie uszkodzilo, ale sprawdzilem) i sa ok.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3453710
    piranek21
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    No to masz tutaj przebieg ścieżek sygnałowych. Może na podstawie tego dasz radę usunąć usterkę. Jeżeli mówisz, że złącze i mikrofon są OK to może oznaczać albo brak połączenia między płytą główną(może uszkodzenia samej płyty) a modułem lub uszkodzony układ Seaweed (U900). O ile dobrze pamiętam to to telefony miały właśnie taką wadę fabryczną i motorola zalecała wyminę PCB ale być może twój przypadek jest do zrobienia.
    Załączniki:
    • SF_SiFl_V220_A3_C_L3_1.0_040602010610.pdf (908.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 3453885
    Mustangoo
    Poziom 21  
    No niestety wyglada na to ze to jest U900 lub poleczenie dwoch plyt. Probowalem wygrzac telefon ale nie pomoglo, pozprawdzalem jeszcze raz styki ipady od mic'a ale wszystko oki. Dzieki za pomoc.
REKLAMA