logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD Korr HYD 9907 - odczyt płyt, zmiana softu, serwis i kurier

slavek_ 17 Sty 2007 18:47 1545 5
REKLAMA
  • #1 3454426
    slavek_
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam.
    Mój dvd ma problemy z odczytywaniem płyt i to oryginalnych i nagrywanych. Wyświetla sie brak płyty lub "EILELE" na wyswietlaczu. Próbowałem wgrać aktualizacje oprogramowania. Udało sie bez komplikacji ale nie rozwiązało to problemu. Dodatkowo wcześniej miał problem z odczytywaniem kilku filmów w formacie *.avi nagranych na jednej płycie dvd. To ze musze go wysłać do serwisu to wiem ale czy nie bede sie czepiać ze jest zmieniony soft? A jak tak to skąd wziać oryginalny? Jak sie skontaktować z firmą kurierska? Jak to wszystko wygląda? Mam na mysli serwis i kuriera?

Dziekuje za odpowiedz.

Pozdrawiam Sławek
  • REKLAMA
  • #2 3462470
    SONIK1
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Zadzwoń do serwisu centralnego i zapytaj. Jak masz wysłać są zobowiązani ci odpowiedzieć na każde wątpliwości związane z wysyłką.
    O sofcie nie wspominaj.
  • REKLAMA
  • #3 3465440
    slavek_
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Dzwoniłem. Kazali przysłac dvd kurierem. A co ma teraz zrobić z softem, pytali tam czy coś było zmieniane w oprogramowaniu, powiedziałem ze nie bo jak pan mi wyjasnił ze mogą nie przyjąć odtwarzacza do naprawy jak cos było zmieniane.

Czyli musze zmienic soft na oryginalny tylko jak???

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 3465622
    SONIK1
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    W zasadzie sprawdzą że jest nie orginalny. Może poproś, może ma ktoś zczytany orginalny albo kto zczyta i ci udostepni i może doda do bazy elektrody. Ja akurat nie mam do tego typu.
  • REKLAMA
  • #5 3610524
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 337
    Czynność wymiany softu jest opisana w instrukcji obsługi(przeczytaj) - a więc dozwolona; nie pamiętam co pozwalają załadować ale o ile wiem to do tego modelu dostępne jest tylko jedno oprogramowanie(chyba, że już ktoś dorobił).
  • #6 3611230
    AxelNext
    Poziom 38  
    Ocena: 451
    slavek_ napisał:
    Próbowałem wgrać aktualizacje oprogramowania. Udało sie bez komplikacji ale nie rozwiązało to problemu.
    Jeśli był to soft oryginalny ze strony Korr'a to nie musisz się niczego bać, chyba że wgrałeś jakiś modyfikowany to wtedy możesz utracić gwarancję i zapłacić za naprawę oraz transport.

slavek_ napisał:
    Dodatkowo wcześniej miał problem z odczytywaniem kilku filmów w formacie *.avi nagranych na jednej płycie dvd.
    Dodatkowo czy był to jedyny problem bo tą przypadłość ma większość odtwarzaczy DVD jeśli nagramy płytę w trybie wielosesyjnym czyli dogrywamy filmy na płytę.
REKLAMA