logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podzielić filmy z DVD 7,9 GB na 2 płyty 4,7 GB z menu wyboru?

czarek 0098 20 Sty 2007 18:51 1251 8
REKLAMA
  • #1 3466449
    czarek 0098
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam mam problem mam płytę DVD 7,9 a na niej sa 4 filmy jak przegrać te filmy na 2 płyty 4,7 żeby na każdej płycie były 2 filmy. Chce to tak przegrać żeby odpalać na DVD do telewizora. Chce żeby wyskakiwało to okno na którym sa obrazki filmów i sie wybiera film??
    Płyta jest tak nagrana że sa 2 foldery AUDIO_TS i VIDEO_TS.
    Pozdrawiam proszę o szybką odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 3466486
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    DVDFab Platinum
  • #3 3466714
    czarek 0098
    Poziom 10  
    Thx za wypowiedź ale tym programem można wybrać tylko 1film (główny film -taka opcja) a ja chce przegrać 2 filmy. Jeśli można przegrać 2 tym programem to prosze o opis jak to zrobić.
  • REKLAMA
  • #4 3466747
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    Nie mam teraz pod rękom żadnej DVD z wieloma filmami, ale wiem, że idzie to zrobić o ile dobrze pamiętam wybierało się opcje Cały dysk i tam już wszystko miałeś w kreatorze...
    Przegrywałem nim kiedyś płytkę z 4 filmami po dwa filmy na jedną DVD, a kiedy próbowało się wybrać film, który nie znajduje się na tej DVD to wyskakiwał komunikat Please insert disc 2....
  • REKLAMA
  • #5 3466838
    mk20
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    Nic nie piszesz w jakim standardzie zapisane są te filmy. Spróbuj zapisać je ConvertXtoDvd.
  • #6 3467238
    prez8s
    Poziom 33  
    Ocena: 334
    czarek 0098 napisał:
    Thx za wypowiedź ale tym programem można wybrać tylko 1film (główny film -taka opcja) a ja chce przegrać 2 filmy. Jeśli można przegrać 2 tym programem to prosze o opis jak to zrobić.

zalezy jak te filmy są nagrane, czy w jednym ciagu czy osobno, daj zrzut ekranu z dvdfaba
  • REKLAMA
  • #7 3468221
    datatomek
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Daj zrzut ekranu tych plików z katalogu video, ale widok ustaw na szczegóły.Chodzi mi o to jaka jest numeracja vobów, i ich wielkosć.Od tego zależy jaką najprostrzą metodę można przyjąć.
  • #8 3475882
    czarek 0098
    Poziom 10  
    Sory że długo nieodpisywałem poradziłem sobie z przgraniem 2filmów z 4 ale niemoge przegrać (DVDFab Platinum) tym programem 2filmów z 3 :(
    Dołanczam zrzut tych plików.
    Czy jest możliwość nagrania z 1 płyty jednego filmu i dogrania drugiego filmu z drugiej płyty?
    Jak podzielić filmy z DVD 7,9 GB na 2 płyty 4,7 GB z menu wyboru?
    Moderowany przez TONI_2003:

:arrow: Kliknij aby powiększyć :!:
    Proszę tylko zamieszczać fotki tak jak w linku poniżej!
    Sądzę że jest to zrozumiale dla wszystkich, a przynajmniej powinno być!
    Choć jakoś nie mogę się przekonać do tego obserwując co poniektórych!
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.

• #9 3476276
    datatomek
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Widać że na tej płycie są trzy filmy..Możesz użyć IfoEdita żeby wyodrębnić jeden z tych filmów, VobEdita żeby zrobić demux strumieni, lub wogule zacząć od DVD Decryptera, i w trybie IFO zgrać z płyty wybrany materiał.Zresztą z tego programu możesz również bezpośrednio robić demux.A których nie możesz zgrać, i dlaczego? Wyświetlają się jakieś komunikaty?... Tyle że problem jest jeden mały że programy do edycji nieliniowej nie akceptują plików typu m2v, czyli takich po demuxie.Musiałbyś zrobić z nich jeszcze mpeg,(np.programem ImagoMPEG muxer).Takie pliki m2v świetnie obrabia się w programach do autoringu, czyli tworzenia gotowej płyty z menu.( np.AdobeEncore-bardzo profesjonalny program,można ściągnąć sobie wersję na wypróbowanie, lub kupić) Co do ostatniego pytania: Tak można, i powiem więcej-wszystko można z DVD zrobić. A czy ta płyta jest kopią, czy oryginałem.Bo jeśli kopią to można skorzystać z bardzo prostego NeroVision.Po prostu dodajesz do kompilacji to co chcesz z tych swoich płyt i masz nową po swojemu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada płytę DVD o pojemności 7,9 GB zawierającą 4 filmy i chce podzielić je na dwie płyty DVD o pojemności 4,7 GB, tak aby na każdej płycie były po 2 filmy z menu wyboru umożliwiającym odtwarzanie na standardowym odtwarzaczu DVD podłączonym do telewizora. Płyta zawiera standardowe foldery AUDIO_TS i VIDEO_TS. Propozycje rozwiązań obejmują użycie programów do kopiowania i authoringu DVD, takich jak DVDFab Platinum (choć według użytkownika pozwala on na wybór tylko jednego filmu), ConvertXtoDVD, NeroVision oraz narzędzi do edycji i demuxowania plików DVD jak IfoEdit, VobEdit, DVD Decrypter. Wskazano, że można wyodrębnić pojedyncze filmy z płyty, a następnie stworzyć nowe płyty z menu wyboru filmów. Zalecane jest sprawdzenie struktury plików VOB i ich numeracji, co wpływa na metodę podziału. Wspomniano także o konieczności konwersji strumieni m2v do formatu MPEG dla kompatybilności z programami do authoringu, np. Adobe Encore. Możliwe jest nagranie jednego filmu na jednej płycie i dołożenie drugiego na drugiej płycie, tworząc menu z wyborem filmów, a także wykorzystanie komunikatów systemowych typu "Please insert disc 2" przy próbie odtwarzania filmów z różnych nośników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA