logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy jest możliwość podłączenia karty WiFi pod palmtopa?

Teo00 20 Sty 2007 20:47 1938 7
REKLAMA
  • #1 3466999
    Teo00
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Mam pytanko.

Czy jest przejściówka z zwykłego USB na mini-usb ???

Jeśli jest, to istnieje możliwość podłączenia karty WiFi pod palmtopa???
  • REKLAMA
  • #2 3467129
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Przejściowka jest. Ale to nie zalatwia w zadnym wyapdku sprawy. Palmtop musi byc hostem, i miec obsluge (sterowniki) kart wifi.
  • REKLAMA
  • #3 3468373
    kitor
    Poziom 34  
    Ocena: 125
    Podaj model PDA. Raczej lepszym wyjściem będzie skorzystanie ze slotu kart pamięci (cf, sd, itp.) o ile obsługuje on karty I/O
  • REKLAMA
  • #4 3473110
    Teo00
    Poziom 15  
    Jest to Mitac Mio p350 z systemem Windows Mobile 5.0. Ma slot na karty pamięci sd, ale ja chce podłączyć kartę WiFi pod USB z przejściówką na mini-usb.
  • #5 3473426
    pnhd
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam.
    O ile mi wiadomo ten PDA nie ma hosta USB. Tak wiec podlaczenie karty WIFI na USB bedzie niemozliwe. Pozostaje karta SD. Sandisk ma w ofercie karty z pamiecia 128 i 256 MB z WiFi.
  • REKLAMA
  • #6 3473443
    Teo00
    Poziom 15  
    Ten pda ma wejście mini-usb. Ja chce podłączyć pod niego karte wifi, ale potrzebna mi jest przejściówka z USB na mini-usb.
  • #7 3474060
    kitor
    Poziom 34  
    Ocena: 125
    Nie łapiesz, że się nie da? Jak myślisz, producent wychwalałby taką możliwość a nie zataił. Ten PDA ma USB ale tylko klienta (a komputer jest dla niego hostem-"serwerem"). Nie da się podłączyć do twojego PDA niczego pod USB i koniec. Jak nie wierzysz dalej, to poczytaj specyfikację USB, a nie spamuj forum. Kropka.
  • #8 3474364
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Teo00 - czy ty jestes jakis niepełnosprytny? Czytaj co sie do ciebie pisze. NIE DA SIE.

Podsumowanie tematu

✨ Istnieje możliwość użycia przejściówki z USB na mini-USB, jednak nie rozwiązuje to problemu podłączenia karty WiFi do palmtopa. Palmtop musi pełnić funkcję hosta USB oraz posiadać odpowiednie sterowniki do obsługi karty WiFi. Model Mitac Mio p350 z systemem Windows Mobile 5.0 posiada jedynie port USB działający w trybie klienta, co uniemożliwia podłączenie urządzeń USB takich jak karta WiFi. Lepszym rozwiązaniem jest wykorzystanie slotu kart pamięci (np. SD), o ile obsługuje on karty I/O. Firma Sandisk oferuje karty SD z funkcją WiFi, które mogą być kompatybilne z takim urządzeniem. Podsumowując, podłączenie karty WiFi przez USB do tego palmtopa jest technicznie niemożliwe ze względu na brak funkcji hosta USB.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA