logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LIvebox TP - jak podłączyć na kartach sieciowych?

plewcio 20 Sty 2007 23:08 3184 3
REKLAMA
  • #1 3467680
    plewcio
    Poziom 10  
    Witam

Od niedawna mam Livebox'a Tp. W punkcie powiedzieli mi że można połączyć 2 komputery z nim za pośrednictwem sieciówek. Niestety nie ma tego opisanego w instrukcji obsługi i nie wiemy zabardzo jak to zrobić. WiFi odpada bo dzieli nas 2 piętra i tamte pozostałe 3 opcje też. Dzwonilem na błekitną linie, powiedzieli mi że jest możliwość podlączenia na sieciowkacvh tak żeby net działał na 2 komputerach oddzielnie ale jak zapytałem się jak to powiedział : "Prosze szukać tego w internecie :|"

Wie może ktoś z was jak to podłączyć? Z gory dzieki za wszelkie schematy i podpowiedzi, jets to dla mnie bardzo ważne.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3467697
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Livebox ma 2 porty RJ45.
    Domyślnie jeden jest ustawiony do podłączenia komputera, drugi dekodera videostrady.

Wystarczy na stronie konfiguracyjnej zmienić ustawienia drugiego portu aby można było podłączyć do niego komputer.
  • REKLAMA
  • #4 3468452
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    plewcio napisał:
    Czyli wystarczy podpiąć sieciówki w te 2 wytczki i już komputery będą oddzielnie miały internet ?

Nie do końca tak.
    Trzeba jeszcze na stronie konfiguracyjnej Livebox'a zmienić konfigurację drugiego portu RJ45.
REKLAMA