Witam 3 dni temu w miescie byla straszna wichura wogole nie bylo pradu padal straszliwy deszcz a ja bylem jakies 500m od swojego domu bylo na tyle ciemno ze nie widzialem nic na wyciagniecie dloni to postanowilem oswietlic sobie droge telefonem. obudowa Telefonu byla wilgna ale uzytkowalem z neigo nastepne kilka godzin i dzialal az do rana. przed pojsciem spac mial zasieg wszystko bylo ok rano sie obudzilem i tego zasiegu juz nie bylo ale telefon dzialal byl wlaczony tak jak go zostawilem gdy poszedlem spac tylko nie bylo zasiegu i co najlepsze ze zaden telefon w mojej sieci nie mial zasiegu ani moja mama ani tata ani siostra. Wylaczylem tel i juz nie moglem go wlaczyc spowrotem tzn. zapalaly sie diody ekran robil sie czarny i tak jak by mial mi sie juz spytac o pin tylko sie wylaczal. Wzialem go rozkrecilem i wyczyscilem woda toaletowa i zrobilem go na tyle ze sie wlaczyl ale nie lapal dalej zasiegu... Moje pytanie brzmi
czy zamoczyc cala plyte w benzynie ekstrakcyjnej (badz innym plynie doradzcie w czym najlepiej). Aha musze dodac ze jak czyscilem go to byl ze mna kolega i on mowil ze sa slady osadu na nim wlasnie jak by sie zamoczyl. i mialem taki pomysl zeby wyczyscic go zeby nie bylo tych sladow i oddac go na gwarancje i czy to przejdzie?
drugie moje pytanie jest takie ze podczas skladania telefonu urwal mi sie ten plastik od wlacznika ten plastikowy dzyndzelek:) co wystaje i czy z tymi wadami przyjma mi gwarancje a jezeli nie to czy ktos mogl by oszacowac koszt naprawy podac najprowdobniejsze uszkodzenia itp.
Sorry ze taka dluga ta moja opowiesc ale chcialem sprecyzowac jak najbardziej moj problem zeby bylo wiadomo o co chodzi... Czekam na odpowiedz jezeli czegos nie rozumiecie to napiszcie i jak najszybciej odpowiem... Dziekuje z gory za pomoc
czy zamoczyc cala plyte w benzynie ekstrakcyjnej (badz innym plynie doradzcie w czym najlepiej). Aha musze dodac ze jak czyscilem go to byl ze mna kolega i on mowil ze sa slady osadu na nim wlasnie jak by sie zamoczyl. i mialem taki pomysl zeby wyczyscic go zeby nie bylo tych sladow i oddac go na gwarancje i czy to przejdzie?
drugie moje pytanie jest takie ze podczas skladania telefonu urwal mi sie ten plastik od wlacznika ten plastikowy dzyndzelek:) co wystaje i czy z tymi wadami przyjma mi gwarancje a jezeli nie to czy ktos mogl by oszacowac koszt naprawy podac najprowdobniejsze uszkodzenia itp.
Sorry ze taka dluga ta moja opowiesc ale chcialem sprecyzowac jak najbardziej moj problem zeby bylo wiadomo o co chodzi... Czekam na odpowiedz jezeli czegos nie rozumiecie to napiszcie i jak najszybciej odpowiem... Dziekuje z gory za pomoc