Z góry przepraszam - nie wiedziałem gdzie umieścić ten post.
Posiadam Alcatela OT-E801. Posiada on słuchawki na mini-usb (są to słuchawki stereo z możliwością podgłaszania, z mikrofonem i przyciskiem do odbierania rozmów). Postanowiłem zrobić przejściółkę z mini-usb na mały jack abym mógł podłączyć np. głośniki. I tu zaczyna się mój problem .
. Zakupiłem wtyczkę mini-usb (posiada 5 pinów czerwony, biały, zielony czarny, oraz bezbarwny) oraz gniazdo jack (który oczywiście posiada 3 piny) W jaki sposób mam to połączyć. Dowiedziałem sić ze białym i zielonym płyną dane a czerwonym prąd zaś czarny i bezbarwny to masa. Próbowałem na wiele sposobów podłączać ale i tak nie gra. Proszę o pomoc. Może ktoś spotkał się z takim problemem.
Pozdrawiam
P.S. Moja wiedza ze świata elektroniki jest niewielka, ale postanawiam ją zgłębyć
.
Posiadam Alcatela OT-E801. Posiada on słuchawki na mini-usb (są to słuchawki stereo z możliwością podgłaszania, z mikrofonem i przyciskiem do odbierania rozmów). Postanowiłem zrobić przejściółkę z mini-usb na mały jack abym mógł podłączyć np. głośniki. I tu zaczyna się mój problem .
Pozdrawiam
P.S. Moja wiedza ze świata elektroniki jest niewielka, ale postanawiam ją zgłębyć