logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie pliki wybrać do flashowania Nokia 6630 z boxem Tornado?

diablokomis 26 Sty 2007 15:40 1377 8
REKLAMA
  • #1 3490129
    diablokomis
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Witam

Więc mam box'a tornado i uwaloną przez soft 6630. Chciałbym wgrać nowego softa tylko że będę to robił pierwszy raz i nie wiem jakie pliki wybrać.

Muszę wgrać całego softa bo tel odpala się ale zatrzymuje na białym ekranie.

Proszę o pomoc

Pozdrawiam Diablo
  • REKLAMA
  • #2 3490227
    sashxxx
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    COR z rozszezeniem .COR a PPM jezeli ma byc polak to v 17 i to wszystko
  • REKLAMA
  • #3 3490631
    diablokomis
    Poziom 20  
    Wyskoczyl mi taki problem:

Jakie pliki wybrać do flashowania Nokia 6630 z boxem Tornado?

Ktoś pomoże?
    Dzieki z góry
  • #4 3491765
    kuba_982
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    zmień prędkość na normal lub slow
  • #5 3492323
    sashxxx
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    najpierw zmien na duzo nowsza wesje np. na DCTxBB5 2.0.3.strasznie starego softu uzywasz!!
  • REKLAMA
  • #6 3492438
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    AUTODETECT PRODUCT to masz zaznaczone,odznacz i zobacz czy sfleszuje.No i czy masz HWK clona czy orginal.
  • REKLAMA
  • #7 3493193
    diablokomis
    Poziom 20  
    Ma ktoś linka do nowszej wersji?
    A co do box'a mam tornado z hwk ale czy to klon czy oryginał niestety nie wiem :(

Mogę rozkręcić tylko powiedzcie jak to sprawdzić.

Pozdrawiam Diablo
  • #9 3493340
    JackTheNipper
    Poziom 19  
    Ocena: 27
    Jak masz uwalony ten telefon to i tak nie zrobisz bo pop przefleszowaniu nie będzie certyfikatów a żeby je naprawić trzeba mieć F1 (federal one) i wykupione logi. Podobno teraz żeż po logach zrobisz to MTbox-em ale nie jestem tego pewien. W obydwu przypadkach to koszt loga ok 100zł no i kupno boxa. Inna sprawa to taka że UFS ma czasami problem z BB5 i najlepiej nim tylko dogrywać języki a jak fleszować całego to JaF-em lub MT.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Do flashowania uszkodzonej Nokii 6630 za pomocą boxa Tornado należy użyć pliku z rozszerzeniem .COR oraz pliku PPM w wersji 17, jeśli ma być polska wersja językowa. Telefon uruchamia się, ale zatrzymuje na białym ekranie, co wymaga wgrania całego softu. Zaleca się zmianę prędkości transmisji na normalną lub wolną oraz aktualizację oprogramowania boxa do nowszej wersji, np. DCTxBB5 2.0.3, ponieważ używany soft jest przestarzały. Należy wyłączyć opcję AUTODETECT PRODUCT podczas flashowania i sprawdzić, czy box Tornado jest oryginalny czy klon, co można zweryfikować po rozkręceniu urządzenia. W przypadku poważnego uszkodzenia softu po flashowaniu mogą wystąpić problemy z certyfikatami POP, które wymagają posiadania klucza F1 i wykupionych logów, co jest kosztowne. UFS Suite bywa problematyczny przy pełnym flashowaniu BB5 i lepiej używać go do dogrywania języków, natomiast do pełnego flasha rekomendowane są programy JaF lub MTbox. Link do nowszych wersji oprogramowania boxa Tornado i narzędzi znajduje się na softgsm.pl.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA