logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo k21v4ts CP-005 – brak OSD, śnieżenie, wsady pamięci, nie działa pilot

TomekKrawczyk 26 Sty 2007 16:17 1239 4
REKLAMA
  • #1 3490260
    TomekKrawczyk
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Witam w w/w tv niema osd.Po włączeniu tv śnieży i nie ma żadnego programu.Wymieniłem procesor ale nadal bez zmian,poczym zaczełem bawić się pamięcią.Wstawiłem czystą(po wyczyszczeniu,zapisane same fff) ale także bez zmian.Programowałem różnymi wsadami do shasi cp-005 i dopiero po załadowaniu wsadu z aiwy,ale do tego procesora 195c-dw5 i zmniejszeniu G2 pojawiło się osd.Niestety nie działa na tym wsadzie pilot i ma pozamieniane funkcje klawiatura lokalna.Prosze o porade.
  • REKLAMA
  • #2 3490782
    na kozlowce
    Spec od TV
    Ocena: 23
    jak ruszył na zapisanej pamięci to musi na czystej! nigdy nic nie pakowałem, zakładałem czystą i tv wracał do życia, w opcjach serwisowych masz zmianę "pilota", na samym dole A to aiwa, J - JVC, D - daewoo, czyli albo nadal coś nie tak (kondki 22pF - CC723, 709,ewentualnie jaszcze CC707, 702, 713, 705 w aplikacji procka jak są smd) albo trzeba go "przerobić na Aiwe", pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3492778
    TomekKrawczyk
    Poziom 16  
    Wczoraj zauważyłem pewną ciekawą reakcje.Tzn.TV na wsadzie z aiwy ma niższą amplitudę V i na tym wsadzie jest osd.Metodą prób i błęndów udało mi się poprzez modyfikacje zawartości pamięci uzyskać pełną ramkę i na tych ustawieniach znika osd.Po ponownym zmniejszeniu V osd wraca.Czyżby cos nie tak z ramką?
  • REKLAMA
  • #4 3493759
    na kozlowce
    Spec od TV
    Ocena: 23
    impulsy z ramki przychodzą poprawne do procka? sprawdź to dokładnie, zasilanie ramki, rezystory "pomiarowe" w ramce OK? , tu szukaj przyczyny: txt i osd zanikało również z któregoś z kondków 22pF o których pisałem wcześniej, jak one weszły do sprzedaży to jak trafił sie taki pierwszy z tego typu usterką to spędziłem całą noc w zakładzie aby do tego dojść - 14 dzień w naprawie zbliżał się nieuchronnie (miałem ich autoryzację, ale nie kwapili się z pomocą) nie pamiętam już który, bo od tamtego czasu wymieniałem standartowo wszystkie!!! pozdrawiam
  • #5 3497299
    TomekKrawczyk
    Poziom 16  
    Wkońcu.Przyczyną braku osd był kondensator 1uF (C313) przy ramce.Po jego wymianie TV ruszył bez zająkniecia.Dziękuje kol. @N/A kozlowce za cenne porady
REKLAMA