logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niska prędkość pobierania plików przez Aresa przy radiówce - jak to poprawić?

master250 29 Sty 2007 15:50 1410 5
REKLAMA
  • #1 3502417
    master250
    Poziom 22  
    Ocena: 177
    Witam!

Mam radiówkę od niedawna i chciałem obiektywnie zobaczyć jaką mam prędkość netu wszedłem na parę stronek do mierzenia prędkości. Na wszystkich pokazuje mi powyżej 1Mb\s, kiedy ściągam pliki przez Aresa szybkość ta wynosi do 30kb\s Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3502441
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Sciaganie pliczkow z roznych miejsc oznacza i rozne predkosci, zazwyczaj sciaga sie od innych ludzi, a oni maja duzo wolniejsze wyjscia w net, jest jeszcze samo sterowanie pasmem wprogramach p2p, sa zasady ze im wiecej sie wysyla tym szybciej mozna sciagac itd, sprobuj zassac jakis pliczek chocby z wp.pl i zobaczysz jaka masz predkosc. Jak na p2p i tam dobre masz osiagi i to jak sie domyslam bez przekierowanych portow. :)
  • REKLAMA
  • #3 3502452
    axeland
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    Zapytaj administratora czy jest ograniczenie pasma na programy P2P , jeśli nie ma to masz żle skonfigurowany program
  • REKLAMA
  • #4 3504299
    master250
    Poziom 22  
    Ocena: 177
    jak więc dobrze program skonfigurować
  • REKLAMA
  • #5 3504387
    Lilith_100
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    ja bym jednak zwróiła uwagę na małe i duże literki podawane przy transferach bo 1 Mb/s to wcale nei to samo co 1 MB/s
    większość ludzi nie zwraca na to najmniejszej uwagi
  • #6 3504902
    axeland
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    master250 napisał:
    Na wszystkich pokazuje mi powyżej 1Mb\s, kiedy ściągam pliki przez Aresa szybkość ta wynosi do 30kb\s

No tak to kolega musi uporządkować , jest to ważne czy 30 (kilobajt lub kilobit ) , jednak mniemam przypuszczać że problem tkwi w programie P2P oraz w zależnościach typu - ile ty dajesz (lub dałeś do tej pory) tyle otrzymujesz od innych , wiadomo też powszechnie że nie wszyscy w danym momencie udostępniają oraz ich łącza nie nie pracują przy prędkościach 1:1 tylko najczęściej 1:4 (zobacz jak pracuje twoje ) np wysyłąjąc plik wielkości 4M na swoją pocztę (czas wysyłania ) potem zobacz jak szybko to ściągasz ten sam plik , będziesz wiedzał jaki masz transfer (najczęściej 1Mbit/s na 256kbit/s) , dlatego też jeżeli ty dajesz 256 dostajesz ok 256 ,( Wiadomo że każdy chciałby jak najwięcej dając jak najmniej ) jeśli to ci się nie podoba zmień program na inny , ale proszę poczytaj dokładnie o jego konfiguracji oraz jak działają tego typu programy , zalety , wady , problemy , jak osiągnąć dobry i stabilny transfer, prawa autorskie itp.
REKLAMA