logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy zestaw kina domowego 5.1 i wzmacniacz AMP 400si to dobre połączenie?

ue_rytro 29 Sty 2007 18:38 2369 3
REKLAMA
  • #1 3503226
    ue_rytro
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    witam

chciałbym się zapytać bardziej doświadczonych użytkowników audio

mam na oku zakup czegoś takiego:

ZESTAWY KINA DOMOWEGO 5.1

http://allegro.pl/item154934502_nowe_zestawy_kina_domowego_sklep_gwarancja_fv_raty.html

+ wzmacniacz 5.1 AMP 400si

http://allegro.pl/item156267137_nowe_wzmacniacze_z_procesorem_sklep_gwarancja_fv.html

jak myslicie dobrze bedzie dzialalo tzn dobrze bedzie wybrane parametry do parametrow wzmacniacza i odwrotnie dobrane??

prosze o szybka odpowiedz gdyz nie zostalo wiele sztuk tych przemiotów

:D
  • REKLAMA
  • #2 3505947
    Chyllus
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Osobiście nie polecam tego sprzętu. Tandeta uderza w twarz. Teoretycznie moze to zagrać dobrze. Pytanie tylko jak długo i z jaką jakością? Parametry na pewno są zawyżone. A 800W amplitunera to już jest absurd i świadczy o sprzedającym (nie zna sie na rzeczy a parametry przepisał z kolorowego pudełka). Dlaczego nic nie pisze o paśmie przenoszenia czy zniekształceniach?
    Osobiście mając taką gotówkę zakupiłbym używany sprzęt nawet stereofoniczny UNITRA, Diora, Tonsil, Altus.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3508013
    andrew54
    Poziom 27  
    Ocena: 100
    Przeciez sam wygląd tego wzmacniacza mówi nam z kilometra - NIE KUPOWAĆ, nie rozumiem ludzi którzy kupują takie coś zamiast w tej cenie jakaś używke pioneera, denona lub innych znanych i chwalonych marek. Wg mnie to wyrzucona kasa w błoto. No i te brednie 800W przy wadze 6kg:) hehe zapodałbym na wszystkie kanały identyczny sygnał, to przy równoczesnym wysterowaniu wszystkich kanałów założe sie o litre wódki że nie wyciągnie więcej jak 5*15-25W.

A ten zestaw kolumn jest idealnie dobrany do tego wzmacniacz, jakością mu odpowiadają w 100%.

Dodano po 7 [minuty]:

Pozatym założenia systemu dolby digital wymagają aby w każdym kanale była identyczna moc, widzisz już ze ten sprzęt nie spełnia podstawowych założeń systemu. Radze Ci - poogladaj używane amplitunery na allegro takie jak napisałem wczesniej, a jeżeli chodzi o kolumny to narazie kup same przody np: polskie altony, altusy, midltony a jak doskładasz to kupisz reszte, osobiście jako central i tyły polecam jamo albo eltaxa - mają niezły stosunek jakości do ceny.

Pozdrawiam
  • #4 3508061
    kapisz1991
    Poziom 2  
    Moim zdaniem byłby błąd zakupienia tego wzmaczniacza :)
    TO muj wzmachol ma 4*300w i jest o wiele cięszy od tego a załączyłem nawet do niego 2 głośniki 500w i daje rade.:)
    a ten wzmachol jest chyba do głosników od starych radyjek bo od moich by sie sam wzmachol spalił heheheh.
    A te głośnik z wyglądu fajne ale zeby jeszcze dobrze grały.:| , sama wielkość mówi nam ze są cienkie:) Załadowałem fotke mojego 500w. głosnika to właśnie sie opłaca:) heh

Czy zestaw kina domowego 5.1 i wzmacniacz AMP 400si to dobre połączenie?
REKLAMA