logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić komputer wtrysku w Renault Scenic 2.0 V8 1998?

bogdan gruchala 29 Sty 2007 18:57 2693 6
REKLAMA
  • #1 3503336
    bogdan gruchala
    Poziom 14  
    Ocena: 56
    Fachowcy stwierdzili że mam uszkodzony komputer wtrysku ( co jakiś czas zaczyna warjować i zaczynają się cyrki ) ale moje pytanie dotyczy strony technicznej wymiany komputera. Byłem w kilku firmach , i w każdej usłyszałem zupełnie co innego .
    1.Wystarczy odszukać taki sam typ silnika i nic nie trzeba przy komputerze zmieniać ( w przypadku zakupu używanego komputera )
    2.Przy zakupie używanego trzeba przekopiować coś od immobilizera , a jeśli nowy to trzeba podać numery nadwozia i serwis sam dobierze te parametry.
    3.Ci ostatni coś wspominali o prze lutowaniu jakiegoś jakieś “kości” .

Renault Scenic 2.0 v8 1998r.
  • REKLAMA
  • #2 3503350
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3503405
    Ruffus-servis
    Poziom 17  
    Ocena: 59
    a moze by tak sprobowac naprawic oryginalny komputer?no ale jesli fachowcy mowia ze trzeba wymienc to pewnie wiedza co robia.

Dodano po 13 [minuty]:

jesli chcesz to wiem kto Ci to naprawi z Twojej okolicy.oczywiscie nie mowie omnie bo troche daleko ale kolo Olkusza sa panowie co maja otym pojecie a do Olkusza masz niedaleko.
  • REKLAMA
  • #4 3506236
    bogdan gruchala
    Poziom 14  
    Ocena: 56
    Jeśli możesz podać namiary to bardzo chętnie może cos mi zostanie zetów na piwko czekam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3506580
    Ruffus-servis
    Poziom 17  
    Ocena: 59
    jest to miejscowosc Przeginia.jedz na Olkusz i prosto na Krakow ale to jest przed Krakowem.napewno Ci pomoga znaja sie natym.podam Ci numer do fachowca od licznikow wlasnie z tego serwisu znim pogadaj to wytlumaczy jak dojechac.nr 691258851.pozdrawiam.
  • #6 5005345
    Re$eT
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mianowicie co Ci się dzieje? Przerywa, kopci na siwo, nie ma mocy?
    Ja wlasnie tak mam - raz dobrze raz zle. Wtryski sprawdzone, po wymianie pompy na inna tez takie jaja.

Renault Scenic 1,9 RTTD 97r.
    Pozdrawiam.
  • #7 5005380
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2315
    Wykopaliska zamykam.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem wymiany komputera wtrysku w Renault Scenic 2.0 V8 z 1998 roku, ze szczególnym uwzględnieniem kwestii technicznych związanych z immobilizerem. Wymiana używanego komputera wymaga synchronizacji z immobilizerem, co może być problematyczne i nie jest jednoznacznie opisane. Pojawiły się różne opinie: niektórzy twierdzą, że wystarczy dobrać komputer do tego samego typu silnika bez dodatkowych czynności, inni wskazują na konieczność kopiowania danych immobilizera lub podawania numerów nadwozia przy zakupie nowego modułu. Wspomniano także o możliwości lutowania kości pamięci w komputerze. Jeden z uczestników zasugerował naprawę oryginalnego komputera zamiast wymiany oraz polecił fachowców zajmujących się elektroniką samochodową. W dyskusji pojawił się również wątek problemów z pracą silnika, takich jak przerywanie, kopcenie i brak mocy, które mogą być powiązane z uszkodzonym komputerem wtrysku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA