logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sanyo CEP2876DA - Jak wyregulować rozmazany obraz na rogach ekranu?

piterrl 29 Sty 2007 19:27 1043 5
REKLAMA
  • #1 3503501
    piterrl
    Poziom 11  
    Witam. Mam pytanie jak dostroić obraz w tym modelu TV. Chodzi mi o to że na rogach ekranu obraz jest rozmazany lub podwójny (najlepiej to widać na wyświetlanych znaczkach stacji np TVP1 itd.) Dokładnie potrzebuje opis którymi potencjometrami trzeba pokręcić w TV.
    Z góry dzięki
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3503743
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Witam
    O ile pamiętam, to takie opcje są w trybach serwisowych, a nie na potencjometrach. Co do ostrości w rogach, to nie wiem czy to usuniesz, sprawdż Fokus (PR na trafopowielaczu).
    Podaj chassis (EB1-28 ->?), masz napisane na tylnej kartce, poszukam, podaj procesor.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • #3 3504244
    piterrl
    Poziom 11  
    ok sprawdzę jak tylko będę mógł bo to nie mój TV

Dodano po 1 [minuty]:

TV ma ponad 13 lat myślałem że to jak w starych odbiornikach było to regulowane pr-kami
  • REKLAMA
  • #4 3527053
    piterrl
    Poziom 11  
    Sprawdziłem na naklejce nr. chessis EB1-28 service no. CEP2876DA-00 od razu dodam, że nie ma oryginalnego pilota co może utrudnić wejście w tryb serwisowy
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3527124
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    piterrl napisał:
    od razu dodam, że nie ma oryginalnego pilota co może utrudnić wejście w tryb serwisowy

Niestety, bez pilota nie wejdziesz :P
    Podaj maila na pw, poślę Ci potrzebne materiały.

piterrl napisał:
    OK. Tak myślałem,że bez pilota będzie ciężko. Tutaj masz mojego maila: piterrl(małpa)wp.pl Może uda mi się gdzieś dostać jakiś pilot od Sanyo to dam znać

Dzięki za chęć pomocy. Czekam na te materiały
    Pozdrawiam Piotrek

Poszło na maila :P
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • #6 3529988
    piterrl
    Poziom 11  
    OK. Tak myślałem,że bez pilota będzie ciężko. Tutaj masz mojego maila: piterrl(_at_)wp.pl Może uda mi się gdzieś dostać jakiś pilot od Sanyo to dam znać

Dzięki za chęć pomocy. Czekam na te materiały
    Pozdrawiam Piotrek
REKLAMA