witam. czy ktoś może orientuje sie czy istnieje jakas polska nakładka na Wonderware InTouch? wzglednie polska wersja programu?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:a ja mam inne pytanie zwiazane z InTouch 10.0:
Czy mozna go polączyc z symulaotrem Simatic Step 7 ?
krzychol66 napisał:Wszystkie wersje językowe intoucha używają tych samych plików licencji. Więc jak potrzebujesz wersję polską, to ją instalujesz, a z angielskiej bierzesz licencję.
Poza tym - z punktu widzenia użytkownika końcowego, to wszystko jedno, jaką wersję językową intoucha masz zainstalowaną. Czcionkę polską podbierzesz i tak z Windowsów i ich ustawień...
radziu13 napisał:Jeśli Ci chodzi o nagłówki, to sprawa jest chyba nie do przeskoczenia. A jeżeli o teksty alarmów, to trzeba po prostu otworzyć okno z kontrolką w makerze na komputerze docelowym, we właściwościach kontrolki dobrać odpowiednią czcionkę ze skryptem dla Europy Środkowej i zapisać okno. Język Windowsów, ani Intoucha nie ma tu znaczenia.No dobrze, ale nawet ustawienie języka polskiego w windowsie nie spowoduje pojawienia się polskich nazw w kontrolce od alarmów jeśli InTouch jest w wer. angielskiej.
mua_dib napisał:
no dobra, ok, ta odp mi robi sprawe ale w dalszym ciągu pozostaje pytanie - skąd wziąć wersje PL.