logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alcatel OT E801 - Jak ustawić MP3 jako dzwonek i wgrać tapety?

kamilpazdan 01 Lut 2007 21:43 7702 8
REKLAMA
  • #1 3516807
    kamilpazdan
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    Witam
    Od kilku dni posiadam alcatele ot e801. Telefon jest fajny posiada mp3 i karte pamieci. Proble tkwi w tym, ze nie moge ustawic mp3 ktorych slucham jako dzwiek dzwonka oraz nie moge wgrywac zadnych tapet. Czy istnieje jakis program albo sposob ktory mi w tym pomoze. Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam
    A to ten telefon http://www.mobile.inspiracja.com/Alcatel,OT-E801,phone.php
    Prosze o podanie nazwy programu jakby ktos co znalazl oraz link:cry:
  • REKLAMA
  • #2 3518430
    Cedar
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Podałeś link i w tym linku masz odpowiedź.. a dokladnie :

"Witam, dziś zakupiłem ten telefon. Komputer normalnie wykrywa telefon jako dysk wymienny(windows xp) są na nim 2 folderki mp3 i extras czy coś tam ;p mp3 poprostu przeciągamy i juz jest w telefonie... "
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3520146
    kamilpazdan
    Poziom 12  
    Cedar czyli masz na mysli ze nic wiecej z tym nie zrobie nie rozumiem twojej odpowiedzi:/
  • #5 3522200
    kamilpazdan
    Poziom 12  
    Kurcze ten program wazy prawie 500 MB. SProbuje go dzis sciagnac i dam znac. Ale dalej prosze o pomoc jakby ktos cos wiedzial. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 3523693
    kamilpazdan
    Poziom 12  
    Sciagnalem program... Dalej nic... Prosze o pomoc naprawde nie wiem juz co zrobic zeby dalo rade ustawiac te dzwonki i wgrywac tapety. Prossze o pomoc. Pozdrawiam
  • #7 3586298
    jacek kaczmarczyk
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    W tym telefonie nie można ustawić utworów z karty jako dzwonków. Co do programów obsługujących ten telefon to napisałem to już wcześniej. Jeśli telefon nie będzie widoczny w WinXP pomagają sterowniki ściągnięte ze strony producenta. Tam też jest dostępna usługa która umożliwia przesłanie na nasz telefon nowych dzwonków jako Wap ale nie sprawdzałem czy działa to z alcatelem 801 i przez nasze sieci. Przejściówka z mini USB na Jack nie istnieje. Trzeba sobie samemu zrobić. A USB trzeba włączyc w telefonie!!!
  • #8 3597801
    kamilpazdan
    Poziom 12  
    jacek kaczmarczyk napisał:
    Co do programów obsługujących ten telefon to napisałem to już wcześniej.

A moge wiedziec co pan napisal bo jakos ja tego nie widzialem. Bylbym wdzieczny gdyhy podal pan link do sterownikow dzieki ktorym mozna wgrywac dzownki prze wap Pozdrawiam
  • #9 3604701
    jacek kaczmarczyk
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Soryy stary ale chyba nie urzywasz funkcji szukaj. Wpisz na elektrodzie albo w google nazwę naszego telefonu i już. Szybko sie zorientujesz jakie linki są niedobre a jakie warto przeglądać. Chyba że to wszystko wiesz to w takim razie przepraszam. A nazwa strony to www.tctmobile.com. Tam jest jeden program do obsługi telefonu alcatel ale nie 801. Sciągnąłem i odpaliłem jak to mówią. Trzeba ustawić język polski i poczytać.Ale uprzedzam . Nie próbowałem więc to może być już nieaktualne. Po za tym fora dotyczące telefonów komórkowych. Czasami można tam znależc bardzo ciekawe informacje. pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Alcatel OT E801 jest wykrywany przez komputer jako dysk wymienny w systemie Windows XP, co umożliwia kopiowanie plików MP3 do odpowiednich folderów (np. mp3 i extras). Jednak telefon nie pozwala na ustawienie utworów MP3 z karty pamięci jako dzwonków. Wgrywanie tapet również sprawia trudności, a dedykowane oprogramowanie PC Suite dostępne na stronie my-onetouch.com jest duże (około 500 MB) i nie gwarantuje rozwiązania problemów. Sterowniki do telefonu można znaleźć na stronie producenta (www.tctmobile.com), choć programy tam dostępne niekoniecznie obsługują model OT E801. Możliwe jest przesyłanie dzwonków przez WAP, ale nie potwierdzono skuteczności tej metody dla tego modelu i lokalnych sieci. W telefonie należy włączyć funkcję USB, aby umożliwić komunikację z komputerem. Brak jest oficjalnej przejściówki z mini USB na Jack, co wymaga samodzielnego wykonania takiego adaptera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA