logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Daewoo K20C5GT S - Jak wejść w tryb serwisowy po wymianie pamięci?

rtv48 02 Lut 2007 15:16 3126 6
REKLAMA
  • #1 3519195
    rtv48
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    tv jak w temacie płyta cp185g/gu procesor.tda9361ps/n3/3/1619.
    po wymianie trafa i tranzystora lini oraz pamięci czystej telewizor wystartował,wszystko ok.oprócz tego że nie widzi głowicy.(samsung).
    próbowałem wejść w tryb serw.(kanał91 ostrość zero wyjście z menu,przycisk czerw.ziel.menu)bez efektu.czy do tego modelu jest jakieś inne wejście?czy po wymianie pamięci trzeba przestawić w serwisie,a może padła głowica i dlatego chcę sprawdzić.proszę o podpowiedz. pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3519276
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Domyślnie, po zmianie pamięci ustawia sobie inną głowicę. Przyciski naciskaj szybko.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3520983
    rtv48
    Poziom 18  
    witam.
    dzięki za podpowiedz,po zmianie pilota wszedłem w tryb serw.i przestawiłem z ph1 na dw i obraz jest ale bez głosu.zmieniałem system tf tk tu ta i nic.myślałem że po tym strzale podła fonia ale wpiąłem rymi i ruszył głos,na razie zostawiłem jutro będę się bawił dalej,tylko na jaki mam ustawić system tk czy tf ?i może coś jeszcze. pozdrawiam
  • #6 3522026
    rtv48
    Poziom 18  
    witam
    próbowałem wszystkie i tylko ciche trzaski na polsacie a na 1 i 2 cisza.może coś jeszcze trzeba zmienić.w najgorszym wypadku zostanie rymi,sprawdzę jeszcze czy 5.5 idzie,myślę że tak.pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 3525050
    rtv48
    Poziom 18  
    witam.
    wszystko ok.jest i głos,trzeba było oprócz zmiany w trybie serw.przestawić w menu na system wschodni,takie zaślepienie gdy się nie pomyśli spokojnie.dzięki wszystkim za doradę.pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Po wymianie transformatora, tranzystora lini oraz pamięci w telewizorze Daewoo K20C5GT S z płytą CP185G/GU i procesorem TDA9361PS pojawił się problem z wykryciem głowicy Samsung. Standardowa procedura wejścia w tryb serwisowy (kanał 91, ostrość zero, wyjście z menu, przyciski czerwony, zielony, menu) nie działała. Po podpowiedzi, że po wymianie pamięci telewizor automatycznie ustawia inną głowicę i że przyciski należy naciskać szybko, udało się wejść w tryb serwisowy po zmianie pilota. W trybie serwisowym przestawiono głowicę z PH1 na DW, co przywróciło obraz, jednak początkowo bez dźwięku. Po testach różnych systemów (TF, TK, TU) i podłączeniu zewnętrznego źródła dźwięku (RYMI) dźwięk pojawił się. Ostatecznie konieczne było ustawienie w menu systemu wschodniego, co przywróciło pełną funkcjonalność telewizora, w tym dźwięk.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA