logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podlaczyc projektor do komputera, duza odleglosc ~20m ?

alpher 03 Lut 2007 01:08 4571 3
REKLAMA
  • #1 3521580
    alpher
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Jak w temacie, musze podlaczyc wysokiej klasy projektor do zwyklego komputera.
    Projektor ma wjasciwie wszelkie mozliwe wejscia, tj: VGA, RGB, HDMI, SVHS, Video rca.
    Problemem jest odleglosc od komputera, ok 20 metrow.
    Jakiego kabla uzyc aby uzyskac mozliwie nzjlepsza jakosc obrazu, interesuje mnie rozdzielczosc minimum 1024x762.
    VGA wydaje sie najprostsze ale mialem kiepskie doswiadczenia przy dluzszych kablach ~5m+.
    Dzieki za pomoc.

Dodano po 33 [minuty]:

Zapomnialem dodac ze po stronie komputera moge wsadzic jaka chce karte, do ok $1000.
    (nie ja za to place):D
  • REKLAMA
  • #2 3521631
    Spięty
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Witam.
    Pamiętam że w liceum na sali konferencyjnej mieliśmy projektor podłączony właśnie przez kabel VGA i nie było z tym żadnych problemów. "Przedłużkę" robił jeden z uczniów. Długość kabla była ok. 15m więc nie wiem w czym problem? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3521641
    alpher
    Poziom 14  
    Dzieki ci Spiety, ale wiem z doswiadczenia ze jak nawet VGA chodzi dobrze na 640x400 czy nawet na 800x600 , to przy wiekszej rozdzielczosci
    robi sie "kaszana".
    Nie wykluczam VGA ale chcial bym wiecej informacji, np jaki kabel?
    I czy ktos praktycznie to probowal.
  • #4 3715298
    DTC
    Poziom 14  
    Witam! kup na allegro kabelek VGA kosztuje mniej niz 100 zl ja kupilem 30 metrow za 89 zl podloczone to jest w sali konferencyjnej jednego hotelu laptop rozdzielczosc 1024x762 i niema zadnego problemu z obrazem:) na 30 metrach pozdrawiam! jezeli uzyjesz S-VHS to raz ze tracisz na jakosc po przeksztalceniu obrazu do tego syganlu a dwa strata jakosci na 20 metrach raczej zapomnij VGA dziala bez zarzutu :) urzywam kabli 30 metrowych od 6 lat i nigdy nie mialem problemu:)

Dodano po 3 [minuty]:

masz link tego uzywam jest sprawdzony http://www.allegro.pl/item175970670_ac4_kabel_svga_xga_vga_do_projektora_30m_15m_15m_.html
REKLAMA