logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

KVC 2521D - AE1B: Problem z synchronizacją i dostrajaniem kanałów TV

Dobraku 03 Lut 2007 17:04 867 2
REKLAMA
  • #1 3523466
    Dobraku
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mam problem jak włacze tv to zrywa on sychronizacje tak jak by się odstrajał jak wezme i pilotem manualnie zatrzymam to niby dostrajanie to jest ok ale jak tylko przełącze kanał to odnowa lata w okolicach częstotliwości danego kanału bez przerwy dopuki sam nie zatrzymam, czasem jak się go włączy to wszystko jest ok łapie stacje i wszystko gra bez żadneego dostrajania (pilotem), jestem początkującym w Tv i nie wiem co powinienem najpierw sprawdzić , gdzie ewentuanie szukać mógł by mi ktoś pomóc.
  • REKLAMA
  • #2 3523906
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 529
    Usterka wygląda na typową - luzy na lutach filtrów p.cz. wizji. W tym modelu komplikacja - trzeba wylutować moduł VIF umieszczony tuż nad głowicą. Tor p.cz. wizji to scalak z dwoma kubkowymi filtrami (obejrzyj końcówki pod lupą), drugi scalak to fonia. Lutów do poprawki może być oczywiście więcej. Warto sprawdzić na koniec, czy nie ma przypadkowych zwarć. Można też wymienić elektrolity, zwłaszcza w torze wizji.
  • #3 3524155
    ALUŚ
    Poziom 36  
    Ocena: 20
    Witam .

Nie zapomnij polutować masę płytki pcz. do obudowy, często tam są przerwy .
REKLAMA