logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica PA 5560 A420, pobiera wodę i jednocześnie ją wylewa.

john1234 03 Lut 2007 20:52 4762 7
REKLAMA
  • #1 3524520
    john1234
    Poziom 21  
    Ocena: 90
    Witam.Pralka j/w od pewnego czasu podczas prania po dojsciu do plukania i pobierania wody poprzez komore plukan pobiera wode i jednoczesnie ja wylewa.Podczas tej czynnosci dioda gotowa mruga dwa razy.Sprawdzilem doplyw wody jest drozny.Wykonalem test pralki.Podczas jego wykonywania w pozycji 2 pokazal sie blad 4 przepelnienie.Co moze byc przyczyna takiego zachowania pralki i jak ewntualnie ja usunac.
  • REKLAMA
  • #2 3525142
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3525897
    john1234
    Poziom 21  
    Wylewanie wody zaczyna sie w momencie gdy pralka rozpoczyna proces plukania Po popbraniu plynu do plukania ,pralka pobiera wode przezkomore plukania i ja wylewa.w tym czasie pompka pracuje.W tym momencie dioda gotowa zaczyna mrugac dwa razy.
  • #4 3527141
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 3527627
    john1234
    Poziom 21  
    Nastepuje to w ostaniej fazie plukania wypompowanie wody pompa sie wylacza nastepuje pobor wody przez komore plukania beben zaczyna sie krecic i wlacza sie pompka i wypompowuje wode ktora jest jednoczesnie pobierana.
  • #6 3527785
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 3528036
    john1234
    Poziom 21  
    Poniewaz po raz pierwszy naprawiam pralke mam pytanie gdzie znajduje sie ten zawor.Podejrzewam ze gdzies w okolicy pompy?
  • Pomocny post
    #8 3528220
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Pralka Amica PA 5560 A420 podczas fazy płukania pobiera wodę przez komorę płukania, jednocześnie ją wypompowując, co skutkuje błędem 4 (przepełnienie) i miganiem diody gotowości. W trybie serwisowym na pozycji 2 pobieranie wody odbywa się bez kontroli, a po osiągnięciu poziomu przepełnienia pojawia się kod błędu. Problem występuje w ostatniej fazie płukania, gdy pompa włącza się równocześnie z pobieraniem wody, co nie powinno mieć miejsca. Zaleca się sprawdzenie zaworu przesterowania, który powinien sterować przełączaniem między pobieraniem a wypompowywaniem wody. Zawór ten może być uszkodzony lub zablokowany, co powoduje nieprawidłowe działanie pompy i przepełnienie. Lokalizacja zaworu przesterowania jest zwykle w okolicy pompy. Dodatkowo sugerowano korzystanie z funkcji wyszukiwania informacji o naprawach pralek PA, szczególnie dotyczących problemów z zaworem przesterowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA