logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CTX 1569SE - Ekran zmienia kolory, OSD nieczytelne, problemy z wyświetlaniem

gringi 14 Wrz 2003 12:33 1882 4
REKLAMA
  • #1 326251
    gringi
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    po wlaczeniu ekran najczesciej zielonkawy lub niebieski proba uruchomienie wyswietl funkcji osd(nie pojawia sie lub sa zamazane poszarpane) powoduje zmiany obraz jest albo ciemniejszy albo jasniejszy caly niebieski zielony czerwony lub przycemniony nieraz w poprzek pasek z poszarpanymi liniami w gornej czesci itp wlasciwie to zmieniaja sie wszytkie parametry swiecenie(najczesciej ekran zmienia kolor) jak kolejno przyciskam guziki menu po jakim czasie wszytko wraca do normy osd jego funkcje dzialaja wyswietlaja sie normalnie i ponownie po jakim czasie proba wlaczenie osd powoduje te zmiany
  • REKLAMA
  • #2 327663
    gringi
    Poziom 11  
    czy ktos mi moze powiedziec co sie zepsula?ten efekt mam zwlaszcza zaraz po wlaczeniu monitora
  • REKLAMA
  • #3 327673
    lukasz726
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    a czy sprawdzałeś zimne luty?nie wiem jak to jest z 15",ale miałem kilka 17",i to właśnie było przyczyną jaj na kineskopie,czyli obraz tak jak u ciebie skakał,i zmieniał kolory.
  • REKLAMA
  • #4 327687
    gringi
    Poziom 11  
    lukasz726 napisał:
    a czy sprawdzałeś zimne luty?nie wiem jak to jest z 15",ale miałem kilka 17",i to właśnie było przyczyną jaj na kineskopie,czyli obraz tak jak u ciebie skakał,i zmieniał kolory.

nie sprawdzalem nic monitor jeszcze nie byl otwierany od nowosci ma ok 4 lata to jest zaraz jak go wlacze ekran jest albo zielony albioo niebieski zamiast wyswietl osd(czasami vcos pokazuje poszarp) jak przyciskam guziki to mi zmienia sie swiecenie1!?swieci mi na zielono czerowono zmienia sie nasycenie lub jakrawosc nawet widac jakies poszarpane paski lataja po jakim czasie wraca to do normy czy to moga byc zimne luty?
  • #5 513264
    gringi
    Poziom 11  
    informuja ze usterke usunalem

przyczyna bylo gniazdo wtyku na podstawce kineskoppu ktore dostarcza zasilania z plyty dla ukladow i stopni koncowych ze wzgledu na scisk i zaekranowanie bolce zostaly wygiete i odlaczyly sie od sciezek po zlutowaniu wszytko wrocilo do normy
REKLAMA