logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lg Flatron 775Ft - Monitor nie reaguje, brak zasilania i sygnałów

crsevolution 04 Lut 2007 22:05 1326 5
REKLAMA
  • #1 3529111
    crsevolution
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    MAm taki nietypowy problem - szukałem na forum, ale nie mogę znaleźć..

Otóż posiadam w/w monitor i nagle nie wiadomo jakim cudem zgasł i zero reakcji.. Mimo podłączonego napięcia żadna lampka nie miga, obraz ani na chwike nie wstaje, nie słychać żadnych przekaźników ani nic.. Po prostu cisza..

Od czego zacząc ?
  • REKLAMA
  • #2 3529201
    any56
    Poziom 39  
    Ocena: 839
    Wygląda na to, że padł zasilacz. W pierwszej kolejności sprawdź bezpiecznik, prostownik i tranzystor przetwornicy...
  • REKLAMA
  • #3 3535008
    zebro
    Poziom 23  
    Ocena: 139
    W tych flatronach z niewyjaśnionych powodów leci bezpiecznik sieciowy. Po prostu rozkreć go i wymień na trochę większą wartość od tego co się uszkodził
  • REKLAMA
  • #4 3535136
    dariuszm2
    Poziom 34  
    Ocena: 69
    Cześć.

Jak nie przetwornica to Sprawdź trafopowielacz oraz stabilizator 8V na pk (IC304).
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 3535631
    artti
    Poziom 11  
    ostatni takiego robiłem ten sam problem od zimnych lutów poleciał hot sprawdz

Dodano po 17 [sekundy]:

ostatni takiego robiłem ten sam problem od zimnych lutów poleciał hot sprawdz
  • #6 3585981
    crsevolution
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    Ok.. Monitor ruszył.. Po prostu bezpiecznik był uwalony w zasilaczu.. Tylko teraz pytanie - dlaczego padł ?

Ale problemu nie koniec - monitor po podłączeniu do laptopa nie startuje, po odłączeniu kabla sygnałowego startuje i pojawia sięnormalny napis "check signal", ale na tym napisie widać jak przechodzą poziome linie - tak jak by była to wina złej częstotliwości. Do tego linie te nie przechodzą w jednakowej prędkości, ale najpierw wolniej, później szybciej..

Po podłączeniu do standardowego Pc monitor odpala, chodzi w różnych rozdzielczościach, ale nadal widać te linie.. Czego szukać ?
    Możliwe, że np jedno z uziemień jest źle dokręcone ?

Moderowany przez ankuch:

Przeniesiony z działu "Monitory".

REKLAMA